Rusya - Ukrayna savaşında son durum! Savaş başladı mı? 24 Şubat Rusya - Ukrayna savaşı ne zaman bitecek?

TAKİP ET

Uzun zamandır beklenen girişim 24 Şubat Perşembe gece saatlerinde yaşandı. Ukrayna'nın birçok bölgesinde yaşanan patlama sesleri korkuttu. Rusya ve Ukrayna arasındaki başlayan savaş sonrası 'Savaş ne zaman bitecek?' sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi. Peki, Savaş başladı mı, ne zaman bitecek? sorularına yanıt aranmaktadır. Savaş başladı mı?

Reklam
Reklam

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını açıkladı. Ukrayna'nın 24 Şubat gecesinde birçok bölgede patlamalar yaşandı. Savaş başladı mı, ne zaman bitecek? Rusya - Ukrayna savaşı başladı mı? 24 Şubat 2022 Rusya ve Ukrayna savaşı nasıl başladı?

Rusya - Ukrayna savaşı başladı mı? 

Rusya'nın devlet başkanı Vladimir Putin emriyle Rusya ordusu Ukrayna'da harekete geçti. Ukrayna da sıkı yönetim ilan edilmesiyle telaşlar başladı. Başkent Kiev yakınlarından bomba ve siren seslerinin yükseldiği aktarıldı. Adeta bir savaş atmosferinin yaşandığı Kiev'de sivil halkın araçlarıyla kenti terk etmeye başladığına ilişkin görüntüler servis edildi.

Rusya - Ukrayna savaşı ne zaman bitecek? 

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın ne zaman biteceği merak edilirken Kremlin sözcüsü konu hakkında açıklama yaptı. Rusya-Ukrayna savaşının ne kadar süreceğine Rusya lideri Vladimir Putin'in karar vereceğini bildirdi.

Konu hakkında Kremlin Sözcüsü Peskov:

"Operasyonun amacı 8 yıldır Kiev rejimi tarafından istismara, soykırıma maruz kalan insanları korumaktır. Rusya Federasyonu halkı da dahil olmak üzere sivillere karşı çok sayıda kanlı suç işleyenleri adalete teslim etmenin yanı sıra Ukrayna'nın Nazizm'den ve militarizmden arındırılması için çaba göstereceğiz." dedi.

ukrayna son durum ukrayna savaşı ne zaman başladı rusya savaşı ne zaman bitirecek rusya ukrayna savaşı