Rusya - Ukrayna savaşından şok iddia! Ruslar ölen askerleri yakıyor

TAKİP ET

Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen savaş sonrası ölüler gündeme gelmeye başladı. Rusya'nın ölülerini yaktığı iddia edilirken konu hakkında açıklama gecikmedi. Ölen Rus askerleri gezici fırınlarda yakılıyor ve Rusya asker kaybını gizliyor. Rusya'nın Ukrayna işgali devam ederken ölen askerlerin yakıldığına dair haberler yayınlandı. Ölen Rus askerlerinin yakılması üzerine merak edilenler detayları haberimizde

Reklam
Reklam

24 Şubat günü Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması üzerine gündeme damga gibi vurdu. Üzerine Rus asker ölülerinin yakılması iddiası ortalığı karıştırdı. Çatışmalardaki şiddet artış gösterirken can kayıpları da fazlasıyla yaşanmaktadır. Rus askerlerin ölülerinin kamyon görüntülü fırınlarda yakıldığı söylenmektedir. Rus askerlerinin ölümleri hakkında detaylar...

Bugün ortaya çıkan görüntülerde, dışarıdan normal kamyon olarak görülen ancak içerisinde gizli fırınlar olan araçlar yeniden gündem oldu. Batılı savunma uzmanları, bu fırınların, savaşın gerçek ölü sayısını gizlemek amacıyla askerlerin cesetlerini yakmak için kullanılabileceğini öne sürdü.

'Putin askerleri kandırdı' 

1989 yılında kurulan komitenin, orduya katılan genç erkeklerin birçoğunun bunu yapmak için kandırıldığını ve geri çekilmeye çalıştıklarında dövüldüğünü söyleyen bir bildiri yayınladı.

Grubun başkan yardımcısı Andrei Kurochkin, yaptığı açıklamada, Rusya’nın her yerinden korkmuş annelerden bir sürü telefon aldık. Ağlıyorlar ve çocuklarının hayatta mı sağlıklı mı olduğunu bilmiyorlar’ dedi.

rusya ukrayna savaşı rusya ölüleri yakıyor rus askerleri rusya da asker ölümü