Rusya Ukrayna savaşının seyri değişiyor! Bir ülke daha savaşa giriyor

TAKİP ET

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta kritik bir gelişme yaşandı. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in ziyareti sonrasında ülkenin lideri Alexander Lukaşenko'dan Dünyayı şaşırtan bir hamle geldi. Peki Belarus savaşa mı katılıyor?

Reklam
Reklam

Rusya ve Ukrayna arasında aylardan bu yana devam eden savaşta yeni gelişmeler yaşanıyor. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in ziyareti sonrasında Belarus Rusya ve Ukrayna sınırında bulunan Gomel Bölgesi'nin bazı bölgelerine erişimi geçici olarak kısıtlama kararı aldı. Belarus hükümetinin internet sitesinde yayınlanan kararda Şu ifadeler kullanıldı; "Gomel’in Loevsky, Braginsky ve Khoiniki’deki sınır bölgelerine girişi, geçici kalışı ve hareketi geçici olarak kısıtlanacağı".

Belarus savaşa mı katılıyor?

Şubat ayından bu yana Rus kuvvetlerinin Ukrayna'da işgali devam ederken Kiev’e yönelik birçok saldırıda Belarus toprakları kullanılmıştı. Özellikle son aylarda Rusya ve Belarus'un ortak askeri faaliyetlerinin de artması ile birlikte Belarus savaşa mı Katılıyor sorusu gündeme geldi. Şu anda Belarus tarafından uygulanan kısıtlamanın ne kadar devam edeceği bilinmiyor. Ayrıca bölge Sakinleri için Bu kuralların geçerli olmadığı öğrenildi.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in ziyareti sonrasında Belarus'un böyle bir karar alması ise uzmanlara göre bir savaş hazırlığı.