Saç dökülmesine son verin! Bu çözümlerle saçlarınız dökülmeyecek

TAKİP ET

Saç, insanın bir bütün olarak görüntüsünü etkiliyor. Sağlıklı ve gür saçlara sahip olmak her insanın isteği. Fakat zaman zaman saç dökülmeleri birçok sebebe bağlı olarak yaşanabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için saç bakımına dikkat etmek önemli. Aşağıda geçen önerileri uygulayarak saçlarınızın hiç olmadığı kadar sağlıklı ve sağlam olmasını sağlayabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Saç dökülmesi problemi sadece kadınların değil, aynı zamanda erkeklerin de karşılaştığı bir sorundur. Seyrek saç görüntüsü hoş olmayan bir görüntüye sebep olabiliyor. Saç dökülmelerini önlemek ise hem dıştan hem de içten yapılabilecek bazı bakımlarla mümkün. Etkili sonuçlar almak için bol su tüketmek, sağlıklı beslenmek ve saça zarar verebilecek ısıl işlemleri sık kullanmamak gerekiyor. Bunların yanı sıra yanlış ürün kullanımları ve fazla stres de saç dökülmelerine sebep olabilir.
Saç dökülmesini önlemek için faydalanın
Demir
Demir eksikliği nedeniyle kansızlık da varsa saçların mutlaka döküleceği bir gerçektir. Demir açısından zengin besinler tüketmek saç dökülmelerine mutlaka etki ediyor. Bu yiyecekler; yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı et, kuru baklalar, yumurta olarak karşımıza çıkıyor.
B5 vitamini
Saç dökülmelerinde kullanılan B5 vitamini içeriği oldukça etkilidir. Saçların daha güçlü olmasını sağlarken büyüme dönemini hızlandıran bir faydaya sahiptir. En fazla yumurta, kuru bakla, kuruyemiş, bezelye, mısır, avokado ve karnabahar gibi besinlerde bulunur.
Biyotin
Bir numaralı saç dökülmelerini önleyen besinler arasında karşımıza çıkar. B grubu vitaminleri içindeki biyotin, besin olarak ve bakım ürünlerinde kullanıldığında büyük oranda saç dökülmelerini azaltmaktadır. Maya, baklagiller, yumurta sarısı, fındık, yer fıstığı, soya fasulyesi, ıspanak, buğday, yulaf gevreği, dana ciğeri ve mantar tüketmek biyotin almanızı sağlayacaktır.

Çinko
Demirde olduğu gibi çinkoda da vücut yeterli düzeyde bulunmazsa saç dökülmelerine sebebiyet vermektedir. Çinko açısından zengin olan kuruyemişler, özellikle de kabak çekirdeği oldukça faydalıdır. Kırmızı et, deniz ürünleri, hindi, susam, tavuk, beyaz peynir ve yoğurt tüketmenin faydasını görebilirsiniz.
Sarımsak yağı
Saçı gürleştirmek konusunda çok etkili besleyici yağdır. Kepeklenme, kırıklar ve saç kuruluğu gibi durumların önüne geçer.
D ve A vitaminleri
Bu iki vitamin saç sağlığını korumakta çok etkilidir. D vitamini saç dökülmesinde, A vitamini ise özellikle saç derisini beslemekte iyidir. Bu vitaminlerin yer aldığı besinleri tüketmek de saç dökülmesini önler. Bolca sebze ve hayvansal gıdalardan faydalanabilirsiniz.
Zeytinyağı
Özellikle seyrek saçlar zeytinyağından faydalanabilir. Saçların kepeklenmesini önler ve güçlendirir.
Hindistan cevizi yağı
Saçları yoğun şekilde besleyerek saç dökülmelerini önler.
Çörek otu yağı
Saç köklerini güçlendirir ve böylece saç dökülmelerini azaltır.
Lavanta yağı
Saç bakım yağları içinde en çok önerilendir. Saç köklerini güçlendirerek dökülmelerin ve kopmaların önüne geçer.