Saç ekimi nedir? Saç ekimi öncesi ve sonrası yaşanan durumlar

TAKİP ET

İnsanların saçları dökülebilmektedir. Saçı dökülen insanlar saç ekiminin ne olduğunu araştırmaktadır. Saç ekimi öncesi ve sonrası da merak edilmektedir. Saç ekimi nedir? Saç ekimi ile ilgili birçok soru bulunmaktadır. Bu haberimizde saç ekimi öncesi ve sonrasında yaşanan durumları sizler için derledik. İşte saç ekimi detayları...

Reklam
Reklam

Saç ekimi ile ilgili detaylar araştırılmaktadır. Saç ekimi sonrası saçın gelişimi merak edilmektedir. Saç ekimi sonrası saçta dökülme olur mu? Saç ekimi nedir?
Saç ekimi
Saç ekimi, son yıllarda saç sorunu yaşayan kişilerin sıklıkla aklına gelen bir tür estetik ameliyattır. Bu tür ameliyatların ucuzluğu, pratikliği ve gelişmesi ile kellik sorunu yaşayan kişiler bu tür ameliyatları teşvik etmeye başladılar ve şu anda her gün yüzlerce kişiye saç ekimi yaptırılıyor. Saç kökleri enseden tek tek toplandığı için operasyon sonrasında neşter kullanılmadan operasyon tamamlanabilir. Bu sayede ense bölgesinde ameliyat izi kalmayacaktır. İmplantasyon bölgesinde kanal açıldığı ve içine saç kökü yerleştirildiği için bu işlem sırasında herhangi bir kesi, çizik veya neşter olmadığı için operasyon sonrasında hastanın hiçbir yerinde ameliyat izi, cep veya çatlak olmayacaktır. Bu da saç ekimini teşvik eden bir diğer önemli konudur.
Saç ekimi belli olur mu?
Bu soru en sık sorulan sorulardan biridir. Çeşitli nedenlerle saç ekimi yaptıranlar, saç ekimi yaptırdıklarının çok açık olmadığını umarlar. Çevresel faktörler, aile ve benzeri durumlar nedeniyle kişiler saç ekimi yaptırdıklarını söylemek istemezler. Bu nedenle saç ekimi doğal olarak yapılır ve fue tekniği ile saç ekimi belli olmaz. Profesyonel bir ekim  ise  saç ekimi çok doğal olacaktır. Saçın yönünü ve uzunluğunu açıkça hesaplayın ve saçı buna göre yerleştirin. Elbette bu iş aceleyle yapılamaz.

Ekilen saç dökülür mü?
Yapılan iş ne kadar ciddiyse o kadar fazla saç ekilecek ve saçlar uzun yıllar dökülmeyecektir. Bu nedenle doktor seçimi çok önemlidir.Ekilen saç kökleri ense bölgesinden alınır.Oradaki kılların güçlü dirençli kökleri vardır. Saç ekimi sırasında kökler bu bölgeden toplandığı için orijinal saçınızdan sonra bile döküleceğini düşünebilirsiniz.
Saç ekimi hangi durumlarda gerekir?
Saç ekimi genellikle seyrelme sırasında sıklaştırma , kel olduğunda saç uzatma amaçlıdır. Ancak saç ekimi yanıklar, vücut yaralanmaları ve ameliyat sonrası açılmalar için de uygundur. Herhangi bir nedenle kaza sonucu kafanızda bir iz bıraktığınızda çirkin görünebilir ve görünüm olarak sizi rahatsız edebilir. Bu süreçte en büyük yardımcınız saç ekimidir.
Saç ekimi; yaraları, ameliyatları ve yanıkları tamamen gizlemek için yapılır. Elbette bu saç ekimlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar da vardır. Ciddi yanıklarda tahriş olan bölgeye saç ekimi yapılamayabilir. Bu görüntüyü güzelleştirirken sağlık sorunlarına neden olabilir.
Saç ekimi sonrası
Saç ekimi sonrası saç köklerinin kafada beslenip tutunması gerekir. Bundan dolayı saçların sağlıklı olması gerekmektedir. Saç ekiminin belirgin bir yan etkisi bilinmemektedir. Her yaştan insana saç ekimi uygulanabilir. Yan etkiler olabilir fakat bunlar geçicidir. Saç ekimi yapılacak yere lokal anestezi uygulanır ve acı oluşumu engellenir. Ameliyattan önce kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durmak gerekir. Çok ciddi rahatsızlıkları olan kişiler doktorlarından tavsiye alarak saç ekimi gerçekleştirebilir.
Saç ekiminden sonraki 1 ay içerisinde hem hasta hem de doktor bazı operasyonlar yapmalıdır. Bu uygulamalar sayesinde saç ekiminin etkinliği artacaktır. Saç ekiminin kalitesi maksimize edilecektir. Öncelikle saç ekimi işlemi tamamlandıktan sonra hasta klinikte ilk saç yıkamasını yapmalıdır. Burada yapılacak işlem iyi anlaşılmalı ve öğretildiği gibi bir sonraki yıkamaya uygulanmalıdır. Kullanılacak şampuan ve ilaç klinikte doktor tarafından önerilecektir.

Saç ekiminden sonra hasta ekim bölgesini muhafaza etmelidir. Herhangi bir fiziksel müdahaleden kaçınmak için elinden gelenin en iyisini yapması gerekiyor. Geceleri dahi ekim yapılan bölgede uyumamak saç köklerinin korunması anlamına gelir. Bu sayede saç kökleri daha sağlıklı olur ve ekim yönüne uygun olarak uzar.
Saç ekimi sonrası saç yıkanması ve şampuan
Aynı hastaya ait malzemeler kullanıldığı için mikrop veya enfeksiyon kaynaklı herhangi bir enfeksiyon sorunu yaşanmayacaktır. Ancak bu işlemlerin ve tehditlerin oluşmaması için operasyon öncesi uzman bir ekip tarafından işlemin tamamlanması ve operasyona mutlak bir plastik cerrahın dahil olması gerekmektedir. Her saç ekiminde olduğu gibi gerekli testleri tamamlamanız gerekir. Kişinin ilaca alerjisi olup olmadığına dikkat edilmelidir. Ağrı kesicilerin yan etkilerini bilmek doktorların göz ardı etmemesi gereken önemli bir husustur. Ense bölgesinde kan pıhtıları ve şişlikler oluşmuş olsa da bu, saç köklerini toplamak için kullanılan aletlerin neden olduğu geçici bir durumdur. Herhangi bir ciddi yan etkisi yoktur.
Saç ekimi çeşitleri
Alın ekiminden sonra yüz ifadeleri bir miktar değişecektir. Ancak alın saç ekimlerinde, yüz ifadelerinde ve çizgilerinde değişiklikler olabilir. Alın bölgesine yapılan saç ekimleri de diğer ekimler kadar etkili ve düzenlidir. Sıradan transferlerden farkı yok. Ancak diğer saç ekimleri kadar çok değildir.
Bir diğer alan ise sakal ekimidir. Saç ekiminde olduğu gibi sakal ekiminde de boyun veya göğüs kıllarından kıl kökleri alınarak ekim yapılır ve sakal ekimi yapılır. Sakal ekildikten sonra yüz bölgesi uyuşacaktır. Bir başka örnek vermek gerekirse, kaş ekimleri tıpkı normal saç ekimleri gibi yapılmaktadır. Kaş grefti kendi saçınızdan alınır ve çıkış yönü belirlenir.
Ayrıca ekilen kaşlar 1 hafta içerisinde dökülmeye başladı ve ardından ekilen kaş kökleri 3 ay ile 6 ay arasında çıkmaya başladı. Tamamen istenen bir sonucu elde etmek için 6 ay beklemelisiniz.
Saç ekimi sonrası duş,  traş ve şok dökülme
Saç ekiminden 3-4 gün sonra duş alabilirsiniz.. Saç ekiminden sonra kişi saç köklerini ne kadar iyi korursa o kadar az saç dökülür.
Saç ekiminden ortalama bir ay sonra saçlar dökülecektir. Bu dökülme beklenen doğal bir süreçtir. Dökülen saçlar 3-4 ay sonra tekrar çıkmaya başlar. Bu tür ekilen saçların tekrar dökülme olasılığı çok düşüktür. Bunun nedeni ise ense bölgesinden alınan saçların transfer edilmesi bu dökülmeyi engellemektedir.Saç ekimi sonrası şoklanan saçların ekim yönüne göre mevcut saçların yönünde çıkması gerekir. Doğayı sembolize eder. Bu doğallık yapılan işin kalitesini belirleyecektir.
Ekilen saçları istediğiniz gibi uzatabilir, istediğiniz gibi kesebilir ve normal saç gibi davranabilirsiniz. Saç spreyleri gibi saç bakım maddelerinin kullanılmasına da izin verilir.

 

saç ekimi nedir? saç ekimi öncesi ve sonrası saç ekimi süreçleri