Sadakatsiz dizisi Aras kimdir? Berkay Ateş kimdir, kaç yaşındadır?

TAKİP ET

Kanal D ekranlarında her Çarşamba günü yayınlanan Sadakatsiz dizisinin Aras'ı merak konusu oldu. Sadakatsiz dizisi Aras kimdir? Berkay Ateş kimdir? Berkay Ateş kaç yaşında, burcu ne, daha önce hangi dizlerde rol aldı gibi sorular ve merak edilenleri sizler için derledik.

Reklam
Reklam

Sadakatsiz dizisine Aras rolüyle dahil olan Berkay Ateş, birçok dizi sever tarafından merak konusu oldu. Araştırmalara konu olan Sadakatsiz dizisinin Aras karakterine hayat veren Berkay Ateş hakkında bilgileri ve sosyal medya hesapları haberimizde.

Berkay Ateş kimdir? 

Kanal D ekranlarında yayınlanan Sadakatsiz adlı diziye bu sezon Aras karakteriyle dahil olan Berkay Ateş; tiyatro, dizi ve film oyuncusudur. Ateş, ayrıca yazar ve yönetmendir. 

Berkay Ateş kaç yaşında? 

19 Şubat 1987 tarihinde doğan Berkay Ateş, İstanbulludur. Daha 12 yaşındayken babasını kaybetmiştir. Uzun yıllar profesyonel olarak futbol oynamıştır. 

Liseyi bitirdikten sonra Mimar Sinan Üniversitesi’nde İstatistik Bölümü’nü kazanmıştır. 3 sene boyunca bu bölüme devam etmiş olsa da daha sonra konservatuara başladı. 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Tiyatro Bölümü mezunudur.

Tiyatro kariyeri 

Dot Tiyatrosu, Semiha Berksoy Opera Vakfı ve Tiyatro Krek’te asistanlık görevleri üstlendi. Semaver Kumpanya ve TOBAV gibi kurumlarda oyunculuk eğitimleri aldı. 

Kısa bir dönem ise Megastar Tarkan’ın korumalığını yaptı. 

Eğitim hayatı boyunca ve sonraki süreçte birçok tiyatro oyununda yazarlık, yönetmenlik ve oyunculuk yapan Berkay Ateş, pek çok başarılı sinema filmi ve dizide yer almıştır. 

Semaver Kumpanya’da tiyatro kariyerinin ilk adımlarını atan Berkay Ateş, Mimar Sinan Üniversitesi sınıf arkadaşları Emir Çubukçu ve Can Kulan’la D22 Tiyatrosu'nu kurmuştur. 

"İnsanın Kaderi İnsandır” mottosuyla yola çıkan tiyatro Galata’da kurulmuştur. Fakat, maddi koşullar yüzünden ve Beyoğlu’nun son zamanlardaki değişiminden ötürü kurmuş oldukları tiyatro Kadıköy’de bir köşke taşınmıştır. 

Berkay Ateş, ayrıca D22 oyunlarından; Kuş Öpücüğü, Yirmi Beş, Karabatak ve Hak oyunlarının yazarıdır. 

Dizi ve sinema kariyeri 

2007 yılında ‘Mavi Gözlü Dev’ filmiyle ilk sinema filmi deneyimini yaşayan Berkay Ateş, filmde Osman karakterine hayat vermişti. Yine aynı senede ‘Sessiz Fırtına’ adlı diziyle de ilk dizi oyunculuğu deneyimini yaşadı. Hemen ardından Doktorlar dizisinde oynadı. 

2010 yılında ‘Invisibles’ dizisinde rol almasının ardından ‘The Undergraduate’ ve Tanrı’nın Gölgeleri (The Shadows of God) kısa filmlerinde oyunculuk yaptı. 

2013 yılında başrollerinde Nihan Belgin ve Umut Beşkırma’nın oynadığı ‘Yarım Kalan Mucize’ filminde yardımcı oyuncu olarak yer aldı. Yine aynı yıl ‘Kara Dayı’ dizisinde de yer aldı. 

2015 yılında ‘Abluka’ filminde Ahmet karakteriyle yer alarak, bu filmle 22. Altın Koza Film Festivali’nde Umut Veren Genç Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Yine aynı sene ‘Analar ve Anneler’ dizisinde ‘İsmail’ karakterine can verdi. 

2016’da Show TV’de yayınlanan ‘İstanbul Sokakları’ dizisinde Saltuk karakteriyle izleyenlerin karşısına çıktı. Daha sonra Anne, Gülizar, Çukur, Alef, Alev Alev dizileriyle dizi oyunculuğu kariyerini sürdürdü. 

2017 yılında, ‘Hakikat, Elbet Bir Gün’ adlı oyunuyla tiyatro dalında Cevdet Kudret Edebiyat Ödülüne layık görüldü. 

2019’da ‘Görülmüştür’ filminde ‘Zakir’ rolüyle yer aldı. Bu filmle birlikte 30. Ankara Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ seçildi. 

2020’de 9,75 Santimetrekare filminde oynadı. 

Şimdilerde Sadakatsiz adlı dizide ‘Aras Ateşoğlu’ karakteriyle başrolü üstlenen Berkay Ateş aynı zamanda da yazarlık çalışmalarına devam etmektedir.

Berkay Ateş aslen nerelidir? Burcu nedir? Sevgilisi var mı? 

Aslen baba tarafından Ardahan Göleli olan Berkay Ateş, anne tarafından ise Malatyalıdır. Bir ablası vardır. 

19 Şubat doğumlu olan Berkay Ateş, Kova burcudur.

1.80 boyunda olan Ateş, 76 kilodur. 

Kendisi koyu bir Beşiktaş taraftarı olup evli değildir. Bazı zamanlarda farklı isimlerle birlikte olduğuna dair haberler yapılsa da kendisinin bilinen bir sevgilisi bulunmamaktadır. 

Günümüzde yaşantısını İstanbul’da sürdüren başarılı oyuncu, boş vakitlerinde tamir ve marangozluk işleriyle uğraşmayı çok sevmektedir.

Berkay Ateş sosyal medya hesapları 

İdil İletişim Menajerlik Ajansı bünyesinde çalışmalarını sürdüren oyuncu daha çok Twitter ve Instagram kullanmaktadır. Twitter hesabında 37.600, Instagram hesabında ise 714.000 takipçisi bulunan oyuncunun takipçi sayısı her geçen gün artmaktadır. 

Instagram hesabı: atesberkay 
Twitter hesabı: @ates_brky



Dizileri:

2007-Sessiz Fırtına 

2007/2008-Doktorlar 

2010-Invisibles/Police 3 

2013-Karadayı 

2015-Analar ve Anneler/İsmail 

2016–İstanbul Sokakları/Saltuk 

2016/2017–Anne/Cengiz Yıldız 

2018-Gülizar/Fettah 

2018/2020–Çukur/Mahsun-Fikret 

2020-Alef/Reyhan 

2020-Alev Alev/Ozan Akınsel 

2021-Sadakatsiz/Aras Ateşoğlu Sinema filmleri: 

2007-Mavi Gözlü Dev/Osman 

2010-The Undergraduate (Kısa Film) 

2013–Yarım Kalan Mucize/İsyancı 

2015–Abluka/Ahmet 

2019–Görülmüştür/Zakir 

2020-9.75 Santimetrekare Görev aldığı bazı tiyatro oyunları şöyle: 

2018-Hakikat, Elbet Bir Gün/Oyuncu/Yazar 

2017-Hayvan Çiftliği/Oyuncu 

2017-Hak/Yazar 

2016-Dünyaya Gözlerimden Bak/Oyuncu 

2015-Kuş Öpücüğü / Mehmet/Yazar 

2014-Kral (Soytarım) Lear/Edmund 

2014-Karabatak/Uyarlayan/Yönetmen/Yazar/Yazan & Yönetmen & Tasarlayan 

2013-Yirmi Beş/Oyuncu/Yazar 

2013-Bent/Max 

kanal d sadakatsiz sadakatsiz aras berkay ateş berkay ateş kimdir