Sadece üç malzemeyle banyo ve mutfak fayanslarını temizlemenin püf noktaları

TAKİP ET

Kir, kireç, leke, küf, pas, bakteri ve hatta hoş olmayan kokuları unutun. Sadece üç malzeme ile banyo ve mutfak fayanslarını temizlemek mümkün. İşte harika ipuçları…

Reklam
Reklam

Bir evin iki bölümü vardır ki, ev severlerin temizlik hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyecekleri, her zaman kusursuz ve parlak bırakmayı sevdiğimiz ve özellikle, bence bunlar evinizin kalbidir, bunlar banyo ve mutfaktır. Ve bu iki alanın ortak noktalarından biri, fayanslar ve onlarla birlikte, onları lekesiz ve temiz hale getirmek için doğru şekilde temizlemenin tipik sorunları. Bu gerçek bir baş ağrısıdır!

Mutfak karoları, esas olarak yemek pişirme sırasında sıvı ve katı yağlar ile doğrudan temas ve bu alanın kullanım sıklığı nedeniyle tüm evde en fazla kir biriktiği yerlerden biridir. Bu nedenle fayanslarda leke ve kir görünümü rutindir. Bunları basit, hızlı ve ekonomik bir şekilde temizlemek için bazı yararlı ipuçları.

Sirke ve kabartma tozu ile banyo fayansı nasıl temizlenir?

Kirli ve nemli lekeli fayanslar ve derzler konusunda endişeleriniz mi var? Ben de, bu bileşenin hayattaki hemen hemen her sorun için çok yararlı olduğunu keşfedene kadar (evet, sonunda annem haklıydı). Kabartma tozu, lekeli ve lekeli fayansların temizlenmesi söz konusu olduğunda etkili bir müttefiktir ve ayrıca sabun köpüğü, mantar ve küfü çıkarmak için idealdir.

Banyo karolarının temizlenmesi günlük bir ev işi ve bir zorunluluk olmalıdır. Ev içinde de günde en az iki veya üç kez çok kullanılan bir odadır ve bu nedenle, bunları nasıl düzgün bir şekilde temizleyeceğiniz konusunda aşağıdaki ipuçlarından yararlanmalısınız.

Tuvalette olduğu gibi köpük, sabun ve kirecin izlerini biriktirirler ve işkence ya da imkansız bir meydan okuma gibi görünse de gerçek şu ki onlardan kurtulmak sandığınızdan daha kolay ve çözüm parmaklarınızın ucunda. Herhangi bir süpermarkette hazır bulunan birkaç basit ama etkili numara ve ucuz malzemelerle banyo ve mutfak fayanslarını nasıl temizleyeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin (belki de kilerinizde zaten vardır).

Aşağıdakilere ihtiyacınız olacak:

Bir sünger.

Kuru bir bez.

2 yemek kaşığı kabartma tozu.

200 ml sirke.

Bol su.

Bu süreç:

Kabartma tozu ve suyu karıştırarak bir macun yapın.

Bu macunu karo yüzeyine yayın ve en az bir saat bekletin.

Bu süreden sonra süngerle iyice ovun ve kuru veya hafif nemli bir bezle çıkarın.

Daha sonra sirkeyi iki bardak su ile karıştırıp süngeri bu solüsyonda ıslatarak tekrar temizleyin ve 15 dakika etki etmesini bekleyin.

Kalan kalıntıları gidermek için bol sıcak suyla durulayın (kendinizi yakmamaya dikkat edin).

Nemli bir mendille temizliği bitirin.

Fayansları parlak ve parlak bırakmak için güçlü karışım

Bu, temizlikçiler tarafından banyo veya mutfak fayanslarının ve harçların parlak ve parlak görünmesi için kullanılan bir taktiktir. Bu, hiçbir şekilde işe yaramayan tipik bir “leke çıkarıcı ilaç” değil, yüzeye zarar vermeyecek ve onu küf, leke, kir, mikrop ve bakterilerden arındıracak bileşenlerle birlikte etkili bir şekilde çalışan gerçek bir temizleme bombasıdır. . Kesinlikle hayatınızı kolaylaştıracaklar!

Bu el yapımı bomba -panik yapmayın, herhangi bir yere atmak zorunda kalmayacaksınız- diğer zararsız malzemelerle birleşerek seramik karo ile yüzdürüldüğünde yerinden çıkarabilen bir tür “ taş” ortaya çıkarıyor. herhangi bir zarar vermeden, elleyenler için toksik olmadan ve ortamdaki kötü kokuları yok etmeden lekeler ve dezenfekte eder.

Aşağıdakilere ihtiyacınız olacak:

1 küçük şişe sıvı alkol.

Sıvı veya toz bulaşık sabunu.

2 bardak kabartma tozu.

Temizleme pompası ile nasıl temizlenir

Sıvı sabun ile kabartma tozunu bir kaseye koyun ve azar azar karıştırın.

Adım adım alkolü bütün halinde ekleyin.

Bu bileşimle "toplar" yapın ve sertleşene kadar bir veya iki saat dinlendirin.

Bu toplardan birini tutun ve fayansların üzerine sürün ve bir saat etki etmesine izin verin.

Bunu yeterli su ile karıştırın ve parlak kalması için bir peçete ile kurulayın.

Banyo ve mutfak fayanslarından tartar nasıl çıkarılır?

Evet, seramiklerde biriken tartar, birden fazla çıldırtan bir konu ve banyo veya mutfak duvarlarından nasıl çıkarılacağını bilmiyorsanız, bu etkinliğe bir şans vermenin tam zamanı. Ve evinizde mutlaka bulabileceğiniz ucuz bir çare.

İhtiyacın olan şey bu:

bir bardak sirke

Bir limon.

Su.

Bir sünger.

Bir bez.

prosedür

Bir bardakta sirkeyi limon suyu ve 30 ml su ile karıştırın.

Bu karışımı bir sünger yardımıyla tartar lekelerinin olduğu bölgeye sürün.

Ürünün etkisini göstermesi için 20 dakika bekleyiniz ve su ile durulayınız.

Nemli bir bezle silin ve son olarak kuru bir bezle seramiklere parlaklık kazandırın.

Duvarları ılık suyla durulayın.

Fayans derzlerinin temizlenmesi için öneriler

Bu başarıya ulaşmak için iki yıldız malzeme var: kabartma tozu ve sirke. Ancak, bunları doğru kullanıyor musunuz? Bunlar benim için işe yarayan ve hem seramiklerin hem de derzlerin yeni gibi görünmesini ve kirin çok fazla çaba harcamadan çıkmasını sağladığım temizleme teknikleri:

Sirke ile: Bir kaba eşit miktarda su ve sirke koyun ve bu karışımı bir püskürtücüye dökün ve derzlerin üzerine püskürtün ve 20 dakika etki etmesini bekleyin. Bir diş fırçası ve ılık su kullanarak fırçalayın.

Kabartma tozu ile: Bu durumda sirke veya su ile seyreltilmesi önerilmez. Kabartma tozu tozunu doğrudan derzlere uygulayın ve bir diş fırçası ile ovalayın, yaklaşık 15 dakika bekletin ve biraz ılık suyla tekrar fırçalayın.

Temizlik ürünleri ile: Bu görevi yerine getirmiş bir kimyasal temizlik ürününe sahip olacak kadar şanslıysanız, harika. Gezegene zararlı değilse, size zararlı değilse ve kiri, alerjenleri, bakterileri ve toz akarlarını yok eder, yapmaya devam edin ve yapabildiğiniz herkese tavsiye edin.

Önemli!

Tehlikeli kombinasyonlara dikkat edin, örneğin:

Kabartma tozu ve sirke: çünkü cilde, gözlere, solunum yollarına ve boğaza zararlı gazlar üretebilirler.

Sirke ve hidrojen peroksit: patlayıcı olabilen bir bileşen olan perasetik asit oluşturur.

Sirke ve çamaşır suyu: Zararlı zehirli dumanlar çıkarır.

Fayanslarınızı temizleyebileceğiniz 5 numara daha

Alkolsüz içecekler, özellikle Coca-Cola kullanın.

Coca-Cola, fayans ve derzlerini temizlemek için çok etkili bir üründür. Bu sodaya batırılmış bir havluyla silin ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra nemli bir bezle bölgeyi temizlemeniz gerekir.

Karbonat

İnatçı lekeleri sünger veya bezle çıkarmak için kabartma tozunu suyla seyreltmeniz gerekir. Daha iyi sonuçlar elde etmek için biraz hidrojen peroksit ve sıvı sabun da ekleyebilirsiniz. Bu size kalmış, ancak karışımın mümkün olduğunca eksiksiz olmasını öneririz.

Çamaşır suyu

Tipik bir üründür, ancak toksik bileşenleri nedeniyle dikkatli kullanmalısınız. Bir kovada 250 mililitre çamaşır suyu ile 500 mililitre soğuk suyu karıştırmanız yeterlidir. Bu karışım, fayans derzlerinde bakteri ve mantar oluşumunu ortadan kaldırmaya ve önlemeye hizmet edecektir. Hazır olduğunuzda, bir süngeri veya bezi bununla nemlendirin ve etkilenen bölgeleri silin. Kururken, birkaç dakika etki etmesine izin verin. Sonuç muhteşem olacak.

Su buharı

Eskiden annelerimiz tipik buharlı pişiriciyi kullanırdı, hala geçerlidir ve mağazalarda satılmaktadır, ancak size daha kolay ve daha erişilebilir olacak başka bir ipucu vereceğiz. Su ile doldurulması gereken düdüklü tencereden çıkan buharın tüm fayansları ıslatması ve biriken yağ ve kiri yumuşatması için kapı ve pencereleri kapatın. Daha sonra temiz, kuru bir bezle silin, fayanslarınız parlak ve lekesiz olacaktır.

Diş fırçası ve diş macunu

Diş macununun kabartma tozu içeren beyazlatıcı bir formülü vardır ve bu nedenle mutfak fayanslarını temizlemek ve parlak bırakmak için mükemmel bir çözümdür. Macunu bir fırça veya süngerle kuvvetlice yayın. Daha sonra sadece soğuk su ile durulayın. İşlem bittikten sonra karoların alacağı parlaklığa hayran kalacaksınız.