Şafak Mahmutyazıcıoğlu davasında Seren Serengil için zorla getirme kararı verildi

TAKİP ET

Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve ünlü sunucu Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürüldüğü cinayet davasında Seren Serengil ile ilgili önemli karar verildi. Mahkeme heyeti Seren Serengil'in tanık olarak dinlenmesi için zorla getirilmesine karar verdi.

Reklam
Reklam

Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve Ece Erken'in Eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu ortağı olduğu balık restoranında 27 Ocak tarihinde vurularak öldürülmüştü. Mahmut Yazıcıoğlu'nun öldürülmesine ilişkin Bakırköy 12 ağır ceza mahkemesinde görülen dava bugün de devam ettiği nokta 7 tutuklu sanık dava için cezaevinden getirilirken birtakım tutuksuz sanık ve avukatları ile Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada Ece Erken de ifade verdi.

Arkadaşı cinayet anını anlattı

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun arkadaşı Ümit Onat cinayet gecesi orada olduğunu söyledi. İfadesinde yaşananları anlatan Onat, "Olay akşamı Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve Fikret Ormanı gördüm, yanlarına oturdum. Daha sonra Fikret Orman ayrıldı. Bir süre sonra benim arkadaşlarım geldi, başka bir masaya oturdum. Sonra iki kişi geldi, Şafak ile görüşmek istediler. Ne kadar süre sonra bilmiyorum. Silah sesi duydum. Şafak dizlerinin üzerinde benim masama doğru, emekler vaziyette geliyordu. Vurulduğu belliydi. Şafak'ı çekiştirdiler. Sanığın Şafak'a 3 el ateş ettiğini gördüm. Olay yerinde iki kişi vardı, biri Şafak'ı çekerken biri vuruyordu. Bir süre sonra gittiler ben hemen Şafak'a koştum. Arkadan önden kurşun çıkışı var mı kontrol ettim. Sonra hastaneye kaldırdık. Orada Şafak'ı hiddetle çekme durumu vardı. Benim düşüncem bu. Onu kurşunlardan korumaya yönelik yapılmış bir hareket değildi. Şafak yerdeyken asla küfür etmedi. Bırakın konuşmayı hareket etmeye dahi mecali yoktu" dedi.

Seren Serengil hakkında zorla getirme kararı verildi

Duruşmada mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken tanık olarak dinlenmesi için Seren Serengil'in bir sonraki celse zorla getirilmesine karar verildi. Mahkeme heyeti Fikret Orman'ın tanık olarak dinlenmesi talebini reddederken duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.