Sağlığınızın en büyük düşmanı, sakın tüketmeyin! Kalp ve damar hastalıklarının başını çekiyor

TAKİP ET

Sağlıklı ve uzun bir yaşam isteyen kişilerin egzersiz ve beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Bu şekilde egzersiz ve sağlıklı bir beslenmeyle hem fiziksel hem de psikolojik anlamda sağlığınızı koruyabilirsiniz. Mutfağa girmemesi gereken besinler arasında özellikle bunlar var. İşte acilen bırakmanız gereken sağlıksız gıdalar...

Reklam
Reklam

Pratik diye tercih edilen hızlı yemekler, işlenmiş gıdalar, hareketsiz yaşam milyonlarca kişinin sağlığını tehlikeye atmaktadır. Kendine iyi bakmak, egzersiz ve beslenme sağlığı etkileyen faktörlerin başındadır. Zararlı besinler tüketmek ve düzgün beslenme alışkanlığı oluşturmamak insanlarda meydana gelen iç hastalıkların başlangıcını sağlamaktadır. Bu zararlı besinler vücudun yaşlanmasına ve obeziteye sebep olmaktadır.

Kan akışını yavaşlatır, erken yaşlandırır

Kızarmış yağlar, fast food, konserve, margarin gibi besinlerdeki trans yağlar kalp ve damar rahatsızlıklarını arttırmaktadır. Bu da kan akışını zayıflatarak erken yaşlanmaya sebebiyet vermektedir.

Diğer bir sağlık canavarı ise şekerdir. Şeker kilo almaya, kırışıklıkların artmasına, cilt sarkmasına, cildin solmasına sebep olmaktadır. Kahve, çay ve benzeri içecekler tüketirken dahi şeker kullanılmaması gerekmektedir.

Hücrelerin küçülmesine sebep oluyor

Tuz, vücutta ödem oluşmasının başlıca nedenidir ve susuzluğa sebep olmaktadır. Bu nedenlede cilt kırışır, erken yaşlanmaya başlar.

Hangi besinler tüketilmemelidir?

Özellikle pastırma, sosis ve şarküteri ürünlerindeki koruyucu maddeler sebebiyle dehidrasyon ve iltihaplanma yaşanmaktadır. Ayrıca bu besinler vücutta C vitamini miktarını da düşürmektedir.

Yüksek yağda yapılan kızartmalar serbest radikalleri bırakarak ciltte hücresel hasara sebep olmaktadır. Özellikle kızarmış patates, eğer tüketmek istiyorsanız en iyi yol fırın ya da haşlanmış patatestir.

Nem eksikliği, cilt kuruması

Vücudun susuz kalmasıyla birlikte kafein bulunan kahveler cildin kurumasına ve nemsiz kalmasına yol açmaktadır. İçilen her bardaktan sonra bir bardak su içmek iyi olacaktır.