Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saat kaçta açıklama yapacak?

TAKİP ET

Koronavirüs Bilim Kurulu kararları, Sağlık Bakanı Koca başkanlığında gerçekleşecek toplantı sonrası belli olacak. Koronavirüsün varyantı Omicron hızla yayılmasıyla vaka sayılarındaki artış da dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Toplantısında, salgındaki son durum ve aşılama süreci değerlendirilecek. Peki, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saat kaçta açıklama yapacak?

Reklam
Reklam

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (COVID-19) vaka sayılarının 100 bini geçmesiyle gözler Bilim Kurulu Toplantısı kararlarına çevrildi. Salgındaki son durumun ele alınması beklenen toplantıda hastanelere yatış oranı da ele alınacak. Kritik toplantının bugün gerçekleşmesi bekleniyor.


Bilim kurulu toplantısı ne zaman? 

Bilim Kurulu Toplantısı'nın ne zaman yapılacağına dair henüz bir tarih verilmedi. Genel olarak bu toplantılar çarşamba günü gerçekleştiği için bu haftaki Bilim Kurulu Toplantısı'nın da 9 Şubat Çarşamba günü videokonferans yöntemiyle yapılması bekleniyor.

Toplantıda, vakaların hastanelere yansıması ve aşılama hızı değerlendirilecek. Toplantının ardından yazılı ya da YouTube üzerinden açıklama yapılacak. 


Koronovirüs tablosunda son durum nedir? 

Sağlık Bakanlığı, 8 Şubat Koronavirüs tablosunu paylaştı. Paylaşılan tabloya göre son 24 saatte yapılan 452 bin 363 testte 111 bin 96 vaka tespit edildi. Koronavirüs nedeniyle 241 kişi hayatını kaybederken, 82 bin 168 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. 

18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanma verilerinde 1. doz Türkiye ortalaması %92,66; 2. doz ortalaması %84,66 olarak ölçüldü. 1. doz, 2. doz ve 3 doz olmak üzere toplamda 143 milyon 303 bin 935 aşı uygulandı. 



En az 2 doz aşı olan kişi sayısının en yüksek olduğu iller; Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa olurken, 2 doz aşı yapılan kişi sayısının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ oldu. 



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dün İstanbul’da yaptığımız incelemeler, yoğun bakımda tedavi gören hastaların %90’ının 60 yaş üzerinde, yaklaşık %88’inin aşısız veya aşısı eksik kişiler olduğunu göstermiştir. Bu iki bilgi tüm illerimizde hepimiz için uyarıcıdır. Aşılar tam olmalı, büyükler kendini korumalıdır" ifadelerini kullandı. 

sağlık bakanı sağlık bakanı fahrettin koca fahrettin koca koronavirüs koronavirüs son durrum koronavirüs tablo covid-19 Bilim Kurulu Toplantısı Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman