Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan artan vakalar ve maskeyle ilgili açıklama

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske yasağının kaldırılması ile birlikte artmaya başlayan koronavirüs vakaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca kötü günlerin geride kaldığını belirtirken benzerlerini gelecekte aramanın yanlış olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son günlerde yeniden tırmanışa geçen koronavirüs vakaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Artık koronovirüsün grip döneminde olan bir hastalık olduğunu belirten Bakan Koca, toplumsal anlamda endişeye gerek olmadığını söyledi. Son birkaç hafta içinde vaka sayılarının 3 kattan fazla arttığını söyleyen Fahrettin koca, tam tersine hastane yükündeki azalışın devam ettiğini dile getirdi.

Kötü günler geride kaldı

Açıklamasının devamında “Kötü günler geride kaldı” diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Benzerlerini gelecekte aramak yanlıştır. Herkes müsterih olsun" diye konuştu.

Sonbaharda maske geri gelebilir demişti

Biontech patronu Uğur Şahin ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada koronavirüs vaka sayılarının korkutucu bir şekilde artmaya devam ettiğini belirtmiş ve sonbahar aylarında maskenin geri gelebileceğini söylemişti.