Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan maymun çiçeği hastalığı açıklaması geldi! Yeniden kapanma olacak mı?

TAKİP ET

Koronavirüsün ardından şimdi de maymun çiçeği hastalığında ki vaka sayılarının gün geçtikçe artmaya başlamasıyla endişeler yükseldi. Fahrettin Koca'dan konuyla ilgili açıklama geldi! İşte detaylar…

Reklam
Reklam

Maymun çiçeği virüsü vakalarının artmaya başlamasıyla birlikte endişeler yükselmeye başladı. Maymun çiçeği virüsü Türkiye’de görüldü mü sorularına ek olarak Covid-19 sebebiyle yaşanan pandemi yeniden yaşanacak mı soruları da merak edilmeye başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan konuyla ilgili açıklama geldi.
Dünyada ki maymun çiçeği virüsü vaka sayılarının artmasıyla birlikte endişeler daha yükseldi. Maymun çiçeği virüsü ile ilgili Türkiye’de ki son durumda merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maymun çiçeği virüsü ile ilgili açıklama yaptı.
 

Yeniden pandemi olacak mı?


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Maymun Çiçeği Hastalığı konusunda kamuoyu müsterih olmalı: Hayvan kaynaklı olan, bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir Pandemiye yol açmaz." İfadelerini kullandı.
 

Türkiye’de vaka görüldü mü?


Fahrettin Koca Twitter hesabından, "Semptomların genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzeldiği bilinmektedir. Afrika’da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır." açıklamasını yaptı.