Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Türkiye'de tespit edilen maymun çiçeği virüsü vakası 11'e yükseldi

TAKİP ET

Koronavirüs salgını sonrasında tüm dünyayı kasıp kavurmaya başlayan maymun çiçeği vaka sayısı Türkiye'de de yükseliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir son dakika açıklaması yaparak Türkiye'de görülen maymun çiçeği virüsü vaka sayısının 11'e yükseldiğini duyurdu.

Reklam
Reklam

Özellikle Avrupa ülkelerinde etkili olan maymun çiçeği virüsü vakaları Türkiye'de de görülüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin koca bugün bir son dakika açıklaması yaparak Türkiye'de görülen maymun çiçeği virüsü vakalarının 11'e yükseldiğini söyledi. Bakan Koca bu salgının bir pandemiye dönüşeceğine inanmadıklarını belirterek covid-19 vakalarının son durumuna ilişkin de bilgi verdi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ VAKALARI 11'E YÜKSELDİ

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan sağlık bakanı Fahrettin koca, özellikle Avrupa ülkelerinde etkili olan maymun çiçeği virüsü vaka sayılarının Türkiye'de 11'e yükseldiğini söyledi. Bu durumun bir pandemiye dönüşeceğini inanmadıklarını da sözlerine ekleyen bakan koca, hastaların tedavilerinin devam ettiğini söyledi.

COVİD-19 VAKA SAYILARI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalara devam eden sağlık bakanı Fahrettin Koca, Geçtiğimiz hafta bir de kez daha pik noktasına ulaşan koronavirüs vakalarının ise düşüşe geçtiğini söyledi. Okulların açılması ile birlikte bakan sayılarında bir artış olabileceğini de söyleyen Sağlık Bakanı koca, eğitimin aksamadan süreceğini dile getirdi.