Sağlık Bakanlığı 20 bin sözleşmeli personel başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? 20 bin sağlık personeli alımı konusunda kritik gelişme

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı, Taşra Teşkilatı Hizmet Birimleri'nde görev almak üzere 20 bin sözleşmeli personel alacağını açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı'nın bu alımına başvuran insanlar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ederken 20 bin sağlık personeli alımı konusunda kritik bir gelişme yaşandı. Peki Sağlık Bakanlığı 20 bin sözleşmeli personel başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı, binlerce insanın aylardır beklediği personel ataması konusunda açıklamayı yaptı. Bakanlık geçtiğimiz günlerde Taşra Teşkilatı Hizmet Birimleri’nde görev almak üzere 20 bin kişilik sözleşmeli personel alımı ilanı yayınlamıştı. Bu ilana başvuran insanlar başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ederken Sağlık Bakanlığı’ndan 20 bin kişilik sözleşmeli personel alımı konusunda kritik bir açıklama geldi. Bakanlığın yaptığı açıklamanın detaylarını öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki Sağlık Bakanlığı 20 bin sözleşmeli personel başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?
Sağlık Bakanlığı 20 Bin Sözleşmeli Personel Başvuru Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak?

Sağlık Bakanlığı 20 bin sözleşmeli personel başvuru sonuçları hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı. Konu hakkında bir son dakika gelişmesi olduğu takdirde haberimizde yer alacaktır.
Sağlık Bakanlığı’nın 20 bin kişilik sözleşmeli personel alımı başvuru sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden sonuç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler. ÖSYM’ye giriş yapmak isteyen kişiler T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte 20 bin kişilik sözleşmeli personel alımı başvuru sonuçlarını öğrenebilirler.
ÖSYM’deki sorgulama işlemlerini tamamlayan adaylar eğer atanırlarsa atandıkları kurumun binasına bazı belgelerle birlikte müracaat etmeleri gerekiyor. Söz konusu belgelerin hangileri olduğunu merak eden adaylar Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nin internet sitesi üzerinden gerekli belgeleri öğrenebilirler. 
Sağlık Bakanlığı’nın 20 bin kişilik sözleşmeli personel alımı ilanına başvuru yapan kişilerin atamaları mezuniyet tarihlerine ve puanların göre yapılacaktır. Bu kriterlerin eşit olduğu kişilerde ise yaş kriteri devreye girecek.

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru sonuçları sorgulama açıklanacak sonuçları