Sağlık Bakanlığı 2021 Hemşire (lisans-lise) atama kadro ve branş dağılımı

TAKİP ET

Son günlerde gündeme gelen hemşire atamaları Kabine Toplantısı sonrası açıklanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama üzerine sağlıkçılara müjde verildi. Ne kadar kişinin ataması yapılacağı ve ne zaman yapılacağına dair detaylar araştırılmaya başlandı. Atamaların yapılacağı branşlar ve kadro sayıları haberimizde

Reklam
Reklam

2021 Sağlık Bakanlığı tarafından personel alımı hemşireler tarafından atamalar gerçekleşecektir. Lisans ve lise mezunu hemşirelerin atamalarının olacağına dair detaylar yetkili kişiler tarafından açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı bir konuşmada sağlık sektörüne çok fazla alım olacağını ve atamaların 2-3 ay içerisinde gerçekleşeceğini duyurdu.
2021 Hemşire (lisans-lise) atamaları sayısı ne kadar?
Sağlıkçıların merakla beklediği haber Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geldi. Sağlık sektörüne 40 bin yeni sağlıkçı ataması yapılacağı duyurulduktan sonra meraklar arttı. Yıllardır atanmak isteyen hemşireleri sevindiren haberin eyleme geçmesi için Sağlık Bakanlığından atama takvimi beklenmektedir. 2021 Hemşire atamalarında ne kadar kişi olacağına dair detaylar henüz belirlenmedi.
Sağlık Bakanlığı hemşire atama kadro ve branş dağılımı belli oldu mu?
Hemşire bölümünde lisans ve lise mezunu olanların atamalarında branş ve kadro dağılımı resmi olarak açıklanmadı. Beklenen haberin netleşmesine dair açıklamalar yapılmaktadır. 2021 Sağlık personel alımlarında en fazla kadroya sahip olanların hemşireler olacağı beklenmektedir. Geçtiğimiz yıl 2020 de 12 bin sağlık personeli ataması gerçekleştiğinde 7 bin hemşire ataması yapıldı.
2021 Sağlık Bakanlığı atamaları ne zaman başlayacak?
Merakla beklenen sağlık atamalarına dair açıklamalar Fahrettin Koca’dan geldi. sabredilmesi gerektiğini ve daha fazla uzamayacağını söyleyen Koca, sayısının belli olmadığı fakat gerekli hazırlıkların yapıldığını bildirdi.
Hemşire nedir?
Sağlık sektöründe büyük bir paya sahip olan hemşireler, aile ve toplumun sağlığını korumak ve iyileştirmek için çalışmalar yapan yaşam kalitesini yükselten sağlık personeline hemşire denir.
Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde klinik hemşire uzmanları ve hemşire pratisyenleri gibi gelişmiş pratisyen hemşireler, bireysel eyalet düzenlemelerine bağlı olarak sağlık sorunlarını teşhis eder ve ilaçlar ve diğer tedavileri reçete eder. Hemşireler, tıp pratisyenleri ve diyetisyenler gibi multidisipliner bir sağlık bakım ekibinin diğer üyeleriyle iş birliği yaparak veya bağımsız olarak hasta bakımını planlar.
 

2021 atamaları 2021 hemşire ataması hemşire ataması kadrosu hemşire atamaları branş dağılımı