Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı yapılacak! Bakan Koca'dan önemli atama açıklaması

TAKİP ET

Sağlık çalışanlarının merakla beklediği haber geldi. Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı yapacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli bir atama açıklaması geldi. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Türkiye’de atanmayı bekleyen binlerce sağlık çalışanının beklediği haber sonunda geldi. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalıştırmak üzere tam 40 bin kişilik sağlık personeli ataması yapacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 40 bin kişilik sağlık personeli alımının 20 bininin an itibariyle alımına başladıklarını açıkladı. Bu haberle birlikte insanlar Sağlık Bakanlığı’nın 40 bin kişilik personel ataması hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Önemli Atama Açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı’nın alacağı 40 bin kişilik personel alımının 20 bini için başvuruların an itibariyle erişime açıldığını açıkladı. 20 bin kişinin 10 bininin sözleşmeli personel olarak bakanlıkta yer alacağını ifade eden Koca ‘’Kırk bin kadro kapsamındaki 10.000 sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ile 10.000 sürekli işçi kadrosu için Mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacaktır. Sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olsun.’’ sözlerini sarf etti. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca personel alımı yapılacak dalların da isimlerini kamuoyuyla paylaştı. İşte Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı yapacağı alanlar:
- Sağlık teknisyeni
- Psikolog
- Sosyal çalışmacı
- biyolog
- odyolog
- çocuk gelişimcisi
- diyetisyen
- fizyoterapist
- İş ve uğraşı terapisti
- Dil ve konuşma terapisti
- Perfüzyonist
- Sağlık fizikçisi alanlarına personel alımı yapılacak.
Sağlık Bakanlığı’nın başvuru işlemine açtığı 20 bin kişilik personel alımları KPSS puanlarına göre gerçekleştirilecek. Detaylı bilgiye ulaşmak isteyenler ÖSYM’de yer alan kılavuza göz atabilirler.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bakanlığı atama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca