Sağlık Bakanlığı'na mülakatsız sağlık personeli atamaları başlıyor

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık kadrolarına mülakatsız sözleşmeli sağlık personeli alınacağını ve yine mülakatsız 10 bin sürekli işçi alımının yapılacağını duyurdu.

Reklam
Reklam

Binlerce vatandaşın merakla beklediği sağlık personeli atamalarına ilişkin Bakan Fahrettin Koca, çok önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Koca, 40 bin kişilik atamalar ile ilgili KPSS puanlarına göre ÖSYM'nin yapacağı yerleştirme mülakatlar yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personelinin alım süreci başlayacağını bildirdi. Koca ayrıca, yine mülakat yapılmadan 10 bin sürekli işçi alımının da bu süreç içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi.



Kura seçimleri ile hemşire, ebe, sağlık fizikçisi ve terapist gibi alanlara da alımlar olacağından bahseden Bakan Fahrettin Koca, aynı zamanda psikolog,  biyolog, odyolog, sosyal çalışmacı, diyetisyen, çocuk gelişimcisi, fizyoterapist gibi unvanlarda da alımların olacağını sözlerine ekledi.



TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ  İÇİN GİRİŞ SINAVI

Sağlık Bakanı Koca, Tıpta Uzmanlık Eğitimi (TUS) giriş sınavıyla ilgili olarak ise dershanelerde küçük nüanslar ile birlikte oluşturulacak farklılıkların önüne geçilmesini istediğini ve bu nedenden dolayı çekirdek müfredattan sorular sorulmasının, okul puanının ve ayrıca yaptığı hizmetin de esas alınarak bir hizmet puanının buna ilave edilmesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti.
 

sağlık bakanlığı 40 bir atama mülakatsız personel alımı 30 bin personel alımı