Sağlık Bakanlığı personel alımı için kılavuz dağılımı! 2022 Sağlık Bakanlığı'nın personel dağılımı ne zaman? Başvurular ne zaman?

TAKİP ET

Milyonların beklediği haber sabah saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Bakan Koca yaptığı paylaşımda bakın neler söyledi…

Milyonların beklediği haberi sabah saatlerinde Bakan Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Koca yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanlığı’na alınacak personel için başvuru kılavuzundan söz etti.

Atama bekleyenler gündemi yakınen takip ediyor

Özellikle sağlık sektöründe atama bekleyen binlerce insan Sağlık Bakanlığı, Fahrettin Koca ve ÖSYM gibi kurum ve kişilerin yapmış olduğu paylaşım ve açıklamaları çember içine alarak yakınen takip etmeye başladı. Hangi meslek dallarında alım yapılacak, kaç kişi atanabilecek, atanabilmek için taban puan ne kadar gibi soruların cevapları Fahrettin Koca’dan geldi.

85.000 personel alınacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sabah saatlerinde yapmış olduğu bir paylaşım ile tüm sağlık personeli olmaya potansiyel adayların hepsini uyandırdı! Bakan Koca’nın merakla beklenen paylaşımında şu sözler yer aldı:

“31 bin 183’ü sözleşmeli personel ve 11 bin 317’si sürekli işçi olmak üzere toplamda 85 bin çalışma arkadaşımızı bakanlığımızın bünyesine katacağız. İlk etapta 42 bin 500 çalışanın işe alımı için gerekli olan başvuru kılavuzunu İŞKUR’a, tercih kılavuzu hazırlanmak için de ÖSYM’ye gönderildi. Şimdiden hepimize hayırlı uğurlu olsun.”