Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayınlandı! Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları nasıl yapılır?

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 bin sözleşmeli sağlık personel alımı yapılacağını açıklamıştı. Bunun üzerine gözler ÖSYM'ye çevrilmişti. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak personel alımı için kılavuz bugün resmen yayınlandı. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

Reklam
Reklam

ÖSYM, Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzunu yayımladı. Daha önce Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın 20 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını söylemişti. Sağlık personeli alımına ilişkin olarak kılavuz çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğu bildirilmişti.

Bugün ise Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için başvuru kılavuzunun yayımlandığı açıklandı. Sağlık Bakanlığı personel alımı için başvuru yapacak adaylar, kura takviminde belirtilen tarihler arasında PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştirecekler. 

Sağlık Bakanlığı KPSS 2021/10 Tercih Kılavuzuna tıklayarak ulaşabilirsiniz.


ÖSYM Başkanı’ndan açıklama


Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? 

Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün intenet adresi (https://yhgm.saglik.gov.tr/) üzerinde yer alan “Personel Bilgi Sistemi (PBS)” üzerinden e-Devlet kapısı kimlik doğrulama sistemiyle giriş yapılarak kura takviminde belirtilen süreler içinde yapılacaktır. 

Başvuruda bulunacak adaylar, kura takviminde belirtilen tarihler arasında PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup, tercihlerini kaydedip kesinleştireceklerdir. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonraysa başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. Kesinleştirilmeyen başvurular ise dikkate alınmayacaktır. 

Adayların dikkatine! Tercih işlemleri başladı 

Adaylar, tercih kılavuzunda belirtilmiş olan kurallara göre ÖSYM’nin intenet sitesi üzerinden, 16-22 Aralık tarihleri arasında, T.C. kimlik numarası ve şifresini girerek tercihlerini yapabilecek. 

ÖSYM’ye ya da Sağlık Bakanlığı’na posta yolu ile gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. 

Hangi alanlarda alımlar yapılacak? 

20 bin sözleşmeli personel alımı kapsamında; 10 bin 348 hemşire, bin 600 ebe ve 6 bin 604 sağlık teknisyeni ya da teknikeriyle psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimci diyetisyen, fizyoterapist, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçi alımları gerçekleştirilecektir. 

sağlık bakanlığı sağlık bakanlığı personel alımı personel tercih kılavuzu sağlık bakanlığı personel alım başvurusu sağlık bakanı fahrettin koca ösym