Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzu yayınlandı mı? 20 bin personel alımı branş dağılımı nasıl yapılacak?

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından atama yapılacağını açıklamasından sonra Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzunun yayınlanıp yayınlanmadığı araştırılmaya başlandı. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzu yayınlandı mı? 20 bin personel alımı branş dağılımı nasıl yapılacak? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından atama yapılacağını açıklamasından sonra Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzunun yayınlanıp yayınlanmadığı araştırılmaya başlandı. 

Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzu yayınlandı mı?
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına dair kılavuz çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve yarın kılavuzun yayınlanacağını açıkladı. Kılavuzun yayınlanmasından sonra tercihlerin başlayacağını söyleyen Halis Aygün, sağlık camiasına hayırlı olmasını diledi. 

20 bin personel alımı branş dağılımı nasıl yapılacak?
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan sözleşmeli personel alımı 10 bin 348 hemşire, bin 600 ebe, 6 bin 604 sağlık teknisyeni /sağlık teknikeri, psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraş terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri olmak üzere toplan 20 bin personel alımı yapılacaktır. 

Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzu Sağlık Bakanlığı personel alımı