Sağlık sektöründe şiddet bitmiyordu

TAKİP ET

Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen yaralı, arkadaşı ile birlikte tomografi odasını birbirine kattı. Hastaneyi birbirine katan hasta ve arkadaşı sağlık çalışanlarına da saldırdı.

Reklam
Reklam

İstanbul Sultangazi’de gerçekleşen olayda edinilen bilgilere göre 4 gün önce Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bacağından vurulan Talip Gönültaş adlı yaralı bir kişi acile getirildi.
Acile getirilen hasta doktorlar tarafından muayene edilirken yaralının tomografisi istendi. Tomografi odasına getirilen şahıs birden bağırmaya ve çevreye saldırmaya başladı. Yanındaki refakatçi Jiyan Özkaya ile birlikte odada dehşet saçan zanlılar, cihazlara vurarak zarar verdi.

Yaklaşık 30 bin dolar değerindeki cihaza hasar veren şahıslar, tomografi odasında görevli sağlık çalışanına saldırmaya çalıştı.Sağlık çalışanlarına korkulu anlar yaşatan saldırganlardan korunmak için sağlık çalışanları  kendilerini korumak için odada bulunan camlı bölmeye kilitledi. Ancak gözü dönmüş zanlılar cama vurarak odaya girmeye çalıştı.
Zanlılara direnen sağlık çalışanı devrilen camı iterek yerine yerleştirdi. Öte yandan hastanede yaşanan o dehşet dolu anlar hastane güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.
Sağlık çalışanının ihbarı üzerine olay yerine hastane güvenlik görevlileri geldi. Zanlıları durdurmaya çalışan güvenlik görevlileri Ahmet Y. ve Yusuf E. de yaşanan arbedede yaralandı.
Polis tarafından gözaltına alınan Talip Gönültaş ve Jiyan Özkaya savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

 

Sağlık şiddeti İstanbul