Sahibinden otomobil satın almak isteyenlere beklenen açıklama geldi! Devlet düğmeye bastı! Sıfır ve ikinci el için o tarih...

TAKİP ET

Son yıllarda dolar, euro ve altın hızlı bir yükselişe geçti. Özellikle birkaç aydır en yüksek seviyeye ulaştılar. Bu durum piyasanın tüm dengelerini alt üst ederken ev ve araba fiyatları da maksimum seviyeye ulaştı.

Reklam
Reklam

Sahibinden otomobil satın almak isteyenlere beklenen açıklama geldi! Devlet düğmeye bastı! Sıfır ve ikinci el için o tarih... 2. el araba almak bile artık büyük bir lüks haline geldi. Peki bunun için yeni bir hamle var mı? İşte otomotiv sektörünü canlandıracak yeni gelişmeler. Bu sağlamak için pek çok adı atıldı. Bu adımlardan biri de araç sahibi olmak isteyenlere sunulan bu fırsat! Özellikle geçen yıl ki olumsuz gelişmeler ekonomiyi etkilemiş ve fiyatların bir anda yükselmesine neden olmuştur. Bu nedenle sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında satışlar neredeyse durma noktasına geldi. Bunun için yetkililer yeni bir hamle yapma hazırlığına girdi. Amaç otomotiv sektörünün yeniden hareketlendirmek ve herkesin araba sahip olmasını kolaylaştırmak!

Fiyatını gören kamera şakası zannediyor! 80.000 TL'lik otomobil, cüzdanları seven fiyata Türkiye'ye geldi



Yaz ayında ayaklarınız yerden kesilsin! Arabanızı yüzde 50 daha ucuza alın! Sıfır ve 2. el otomobilde ÖTV indirimi müjdesi!



Volkswagen'den bomba SUV kampanyası! Bayrama otomobil ile girin! Yetişen alıyor böylesi görülmedi




 

2. El Araba Fiyatlarında Düşüş Olacak Mı?


Gittikçe yükselen döviz fiyatları pek çok sektörü durdurma noktasına getirmişti. Özellikle küçük işletmeler kepenk indirmek zorunda kalmıştı. Bu durum yapılan toplantılar ve alınan yeni kararlarla kontrol edilmeye çalışılmıştır. Vatandaşlara yapılan yardımlar, zamlar ve KDV indirimleri sayesinde büyük bir rahatlama gelmiş ve pek çok kişi bu durumdan memnun kalmıştı. Şimdi ise gözler arabalara çevrildi.



Tüm indirimler göz önünde bulundurulduğunda otomotiv sektörü için büyük bir karar alınmadı. Bu durum büyük bir hazırlık olup olmadığı sorusunu doğuruyor. Bankalarla yapılan görüşmelere göre BDDK yeni bir karar aldı. Buna göre taşıt kredisi almak isteyen vatandaşlara faizler çok düşük miktarlarda tutulacak. Aynı zamanda vade farkı vatandaşın bütçesini yormayacak şekilde güncellenecek.


 

Araba Satışlarında Hızlı Artış!


Yapılan bu değişiklikten sonra araç satışları artmaya başlamıştır. Vatandaş makul koşullarda kredi çekerek hem istediği arabayı almış hem de sektörün hareketlenmesini sağlamıştır. Bu hareketliliğin fiyatlar üzerinde de olumlu etki edeceği ve indirim haberlerinin geleceği beklenen haberler arasında. Bu haberlerle birlikte piyasada araç satışındaki artış konusunda da haberlerin artacağı düşünülüyor.