Sahte doktor skandalında yazışmalar ortaya çıktı: Günde 70 hasta bakıyorum

TAKİP ET

Çerkezköy Devlet Hastanesinde yaşanan sahte Doktor skandalı Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Skandal olay da bu defa WhatsApp ses kayıtları ve yazışmaları ortaya çıktı. Özkiraz'ın Ses kayıtlarında özel bir üniversitenin sağlık bölümü öğrencilerine girdiği ameliyatlarla ilgili bilgi aktardığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Türkiye Çerkezköy Devlet Hastanesinde yaşanan sahte Doktor skandalını konuşmaya devam ediyor. Sahte Doktor Özkiraz’ın, özel bir üniversitenin sağlık bölümü öğrencilerinin yer aldığı WhatsApp grubuna gönderdiği ses kaydı ortaya çıktı. Özkiraz ses kaydında ''70'inci hastama bakıyorum, bayılacağım" kullanıyor. Profesör Dr Yeşim Erbil, Özkiraz'ın öğrencilere verdiği bilgileri yorulmadı. Erbil, “Gencecik bir kız. Hayal dünyası kurmuş kendisine. Umarım bir an önce tedavi olur'' ifadelerini dedi.

Çerkezköy Devlet Hastanesinde kendisine pratisyen Hekim olarak tanıtan Ayşe Özkiraz'ın sahte Doktor olduğu ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkarken okuyanların ağzı açık kalıyor. Bu defa da sahte doktorun özel bir üniversitenin sağlık bölümü öğrencilerinin bulunduğu WhatsApp grubuna gönderdiği ses kaydı ortaya çıktı. Yaklaşık 6 ay önce gönderildiği ortaya çıkan ses kaydında özkiraz baktığı hastalar ve girdiği ameliyatlarla ilgili bilgi veriyor. Prof. Dr. Yeşim Erbil ise sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın durumunu yorumladı.

Ses kaydı ortaya çıktı

Sahte Doktor Ayşe özkiraz gönderdiği sesli mesajda "En uzun ameliyatım 6 buçuk, 7 saat sürüyor. Mideyi tamamen kaburgadan açtığımızda 8 saate kadar uzayabiliyor. 8 saatlik ameliyatlar, vakalar çok nadir. Zaten ortopedi hocamız beyin cerrahisi ile girmiştir bu vakaya. O yüzden sürekli sürekli anlatır. Ben tıp fakültesindeyken 24 saatlik bir ameliyat bile vardı. Tabii bu giriyorsun saatlerce vakada olmuyorsun. Belirli sürelerde ara veriyorsun, kahveni içiyorsun" ifadelerini kullanıyor.

70 hasta baktığını söylüyor

Aynı gruba farklı bir ses kaydı daha atan özkiraz, 70 hasta baktığını belirterek poliklinikte olduğunu söylüyor. Annesinin kalp krizi geçirdiğini de iddia eden özkiraz, "Annem kalp krizi geçirdi. Koroner yoğun bakımda iki kez arest oldu. Bir hekim olarak uyanması için duaya sığınıyorum. Lütfen dualarınız annemle olsun" ifadelerini kullanıyor. Ayrıca aynı WhatsApp grubundan bir başkası için fitre istediğini de söyleyen özkiraz,  "Arkadaşlar merhaba, aranızda fitresini vermek isteyip birilerini bulamayan var ise bana ulaşabilir mi?" şeklinde ifadeler kullanıyor.

Yeşim Erbil sahte doktorun mesajlarını yorumladı

Genel Cerrahi Uzmanı Profesör Dr Yeşim Erbil, sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın WhatsApp grubuna gönderdiği mesajları yorumladı. Ses kaydında çok açık ifadeler kullanılmadığını belirten Yeşim Erbil, “Mesajın sonunda ortopedi ve beyin cerrahı dediğine göre karın içinden bir skolyoz ameliyatı olabilir. Bu kardeşimizin öğrenci yalanıyla hastane içerisinde dolandığı belli. Kliniklerin içerisinde de öğrenciler çok olur. Öğrenciler ameliyatı izlemeye de girerler. Anlattıklarından o şekilde dolandığı belli oluyor. Mide ameliyatı olsa ortopedi ve beyin cerrahı girmez. Ama 8-10 saat süren ameliyatlar da var.” diye konuştu.

Yeşim Erbil, açıklamasının devamında, “Bazen 2-3 ekibin birlikte yaptığı ameliyatlar vardır. Kahve içmekten bahsediyor, ekip değişikliği sırasında konsantrasyon için olabilir. Söyledikleri tutarlı değil çünkü bir öğrenci bile olsa o terminolojiye tamamen hakim olması mümkün değil. Biraz bir şeyler okumuş biliyor, o nedenle fark edilmemiştir. Normalde de bahsettiği ameliyatı izlemiştir" şeklinde konuştu.