Sahte ilaç iddialarına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan cevap geldi

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin koca sahte kanser ilacı ile ilgili açıklama yaptı. 2019 yılında sahte kanser ilacı iddialarına yönelik soruşturmanın tamamlandığını belirten Fahrettin Koca, Türkiye'ye Bangladeş'ten bugüne kadar iddiaya konu olan İlacın bir kutu dahi girişi bulunmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularına cevap verdi. Son dönemde gündemden düşmeyen sahte kanser ilacı ile ilgili konuşan Sağlık Bakanı, endişe etmeyi gerektiren bir durum olmadığını söyledi.

Son 10 gündür grip vakaları azalıyor

Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularına cevap veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip salgınında son 10 gündür vakaların düşmeye başladığını belirterek "Grip salgınında son dönemde influenza görülme sıklığı, RSV’nin (Respiratuvar Sinsitiyal Virüs) önüne geçti. Son bir hafta on gündür hasta sayılarında düşüş görülmeye başlandı. Daha önce RSV daha sık görülürken şimdi influenza ön planda" dedi.

Türkiye'de sahte kanser ilacı var mı?

Gündemden düşmeyen sahte kanser ilacı ile ilgili de konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Burada yapılmak istenen şeyin ne olduğunu size açıklayayım. TİTCK (Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu) gibi uluslararası bir otorite var. Bazı ülkelerde; Bangladeş, İran, Arjantin, Tayvan gibi; ülkemizde ruhsatı olmayan ilaçların Türkiye’ye girişi yapılmak isteniyor. TİTCK bu anlamda güvenilirliği artırmak üzere kılavuz yayınlayarak; biyoeşdeğerlik, biyoyararlanım gibi ilave kanıtlar ve kalite belgeleri isteyerek tedbirleri sıkılaştırdı.” dedi.