Sahte indirim oyununa son! Raf etiketleri değişmeye başladı..

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı tarafında getirilen yeni düzenlemelerde indirime girmiş olan ürünlerin etiketlerinde bundan sonra önceki fiyatı da bulunacak. Bugünden itibaren geçerli olacak olan düzenlemede indirimler son 30 günün en düşük fiyatı üzerinden gerçekleşecek.

Reklam
Reklam

'Fiyat Etiketi Yönetmeliği' üzerinde bir değişikliğe giden Ticaret Bakanlığı, yeni düzenlemeyi bugünden itibaren hayata geçirdi. Yeni düzenleme kapsamında etiket ve listelerde bulunan hususların Türkçe olarak yazılması zorunlu olacak ve ambalajlı olarak satılan malın satış fiyatından ayrı bir şekilde ambalajın teslimi ve iadesi ile ilgili depozito bedeli etikete işlenecek.



Ayrıca, perakende olarak satışa çıkarılan ürünlerin etiketleri de malın yada ambalajının üzerine  veya konulduğu rafa görünür şekilde yerleştirilecek.

İNDİRİMLERDE SON 30 GÜN İÇİNDE KULLANILAN EN DÜŞÜK FİYAT ESAS OLARAK ALINACAK



İndirimli satışa giren mal yada hizmetin indirim uygulanmadan önceki satış fiyatları ile ilgili tespitlerde indirimin uygulamaya alındığı tarihten önceki son 30 gün içerisinde kullanılan en düşük fiyatı esas olarak alınacak. Meyve ve sebze gibi çok çabuk bozulma meydana gelebilen ürünler içinde indirim miktarı yada oranları hesaplanırken indirimli fiyatından bir önceki fiyat esas alınarak yazılacak.  

ticaret bakanlığı raf etiketleri indirimde son 30 gün indirimde son 30 gün fiyatları fiyat etiketi yönetmeliği