Sahte ürün şikayet dilekçesi nasıl yazılır? Sahte ürünle karşılaştığımızda ne yapmalıyız?

TAKİP ET

Günümüzde sahtecilik pek çok alanda karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan bir tanesi de sahte ürün satışıdır. Günümüzde dolandırıcılar tarafından oldukça sık kullanılan bir yöntem olarak karşılaşmaktayız. İnternet üzerinden veya kapıdan satışlarda sahte isim ve onaylarla ürünler satmaktadır. Peki, sahte ürün şikayet dilekçesi nasıl yazılır? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Reklam
Reklam

Günümüzde sık sık alışveriş yapmaktayız ve aldığımız ürünlerin sahte çıkma ihtimali de vardır. Sahtecilik günümüzde pek çok alanda kendini göstermektedir. Bu alanlardan bir tanesi da sahte ürün satışıdır. Dolandırıcılar vatandaşları kandırmak için her yolu denemektedir. İnternet üzerinden veya kapıdan satışlarda sahte isim ve onaylarla ürünler satmaktadır. Sahte ürünlerle karşılaşmakta fazlasıyla üzücü ve can sıkıcı bir durumdur. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişiler neler yapması gerektiğini merak ediyorlar. İnternette bu konu hakkında araştırma yapan pek çok kişi yer almaktadır. Peki, sahte ürün şikayet dilekçesi nasıl yazılır? Sahte ürünle karşılaştığımızda ne yapmalıyız? İşte merak edilen soruların yanıtı haberimizde…

Sahte Ürün Satışı Şikayet Dilekçesi Nasıl Yazılır? 
Sahtecilik yiyecekten, içeceğe, giyimden, elektroniğe kadar hemen hemen her yerde karşımıza çıkmalıyız. Bazen ne kadar dikkat etsek de bu işin o kadar profesyonelce yapmaktadırlar ki uzmanlarını bile zaman zaman sahte ürünü ayırt edememektedir. Haberlerde sık sık sahte ürünle ilgili haber karşımıza çıkmaktadır. Çünkü birçok dolandırıcı bu iş ayırt edilemeyecek kadar iyi yapmaktadır. Sahte ürünle karşılaşmak da tüketicileri mutsuz etmektedir.
İnternet üzerinden veya kapıdan satışlarda sahte isim ve onaylarla ürünler satmaktadır. Sahte ürünlerle karşılaşmakta fazlasıyla üzücü ve can sıkıcı bir durumdur. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişiler neler yapması gerektiğini merak ediyorlar. İnternette bu konu hakkında araştırma yapan pek çok kişi yer almaktadır.

Sahte ürünle karşılaşmak tabi ki de oldukça can sıkıcı bir durumdur. Kimse böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemez. Fakat böyle bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda tüketiciler ürünün sahte olduğunu fark ettiği anda firmayı arayarak cayma hakkını kullanabilir. Fakat firmadan geri dönüş alamaz ise Tüketici Mahkemesine başvuruda bulunabilir. Ürün satış sözleşmesini, sahte olduğuna delilleri ve diğer kanıtları dilekçeye eklemeyi unutmayınız.


 
Sahte Ürün Satışı Şikayet Dilekçe Örneği
…… TÜKETİCİ MAHKEMESİNE

DAVACI          : ……….. -T.C……
ADRES            :……….VE TİC.LTD.ŞTİ.
KONU             : Sahtecilik ile yapılan satışın iptali
AÇIKLAMALAR               :

1-  …./…../2021 Tarihinde yukarıda belirttiğim ikamet adresime davalı firmanın çalışanları tarafından gelinerek kapıdan satış yapılmıştır.


 
2- Bu satışı yapan çalışanlar MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI tarafından görevlendirildiklerini ve anlaşmalı olduklarını belirterek ekte tarafınıza sunduğum sözleşme ile şahsıma eğitim seti ‘ni ……………..-TL- bedelli olarak satmışlardır.

3- Ancak satılan ürünlerin belirttikleri özelliklere sahip olmaması ve yaptığım ufak çaplı araştırma neticesinde MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ile hiçbir alakalarının olmadığını öğrenmiş bulunmam üzerine dolandırıldığımı anladım.


 
4-Hemen ……………. gün içerisinde cayma bildirmeni gönderdiğim ve telefon ile kayda aldırdığım davalı firma hiçbir işlem gerçekleştirmemiştir.

5-Şahsıma icra taklibi göndereceklerini belirten davalı ekte sunduğum ihtarnameyi göndermiştir.

6- Dolayısı ile icra takibinin durdurulmasını ve sahtecilik yolu ile yapılan satışın iptalini talep eder tarafınıza başvurmam hususu doğmuştur.

NETİCE VE TALEP   :

Yukarıda anlattığım gerekçelerle, sahtecilik ve dolandırıcılık yolu ile yapılan satışın iptalini ve icra takibinin durdurulmasını tarafınızdan gerekli işlemlerin yapılmasını arz ve talep ederim.     ……/…../…….. Saygılarımla                                                                                          

Şikayetçi……

Şikayette bulunacak olan kişiler firmadan geri dönüş alamaması durumunda Tüketici mahkemesine başvurabilir. Yukarıda belirtilen şikayet dilekçesi ile mağduriyetlerini ifade edebilirler. Ürünün sahte olduğuna dair kanıt sunulması durumunda mahkemenin sizi haklı bulması kaçınılmazdır. 

sahte ürün şikayet dilekçesi sahte ürün şikayet sahte ürün sahte ürünle karşılaşıldığında ne yapılmalı sahte ürün şikayet dilekçesi nasıl yazılır