Sahtekarlar insan hayatını hiçe sayıyor! Kanser hastalarına sahte ilaç sattılar

TAKİP ET

Türkiye'de yaşanan ilaç krizi insan hayatını tehlikeye sokuyor. Hastalar eczanelerde ilaç bulmakta zorluk çekerken sahte ilaçların ortaya çıkması ile birlikte büyük bir risk oluşmaya başladı.

Reklam
Reklam

Türkiye'de ilaç fiyatlarına zam yapıldı ancak ilaç krizi bitmedi. Bu defa da sahte ilaç krizi başladı. Özellikle eczanelerde ilaç bulmakta zorluk çeken kanser hastalarına satılan 'ICLUSIG' adlı ilacın sahte olduğu anlaşıldı. Söz konusu ilacın basit bir ağrı kesici olduğu ortaya çıkarken Sağlık Bakanlığı tarafından da suç duyurusu yapıldı. Ayrıca İlaçla ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütünün 2019 yılında acil Global uyarı duyurusu yaptığı da anlaşıldı.

Türkiye'de Geçtiğimiz aylarda başlayan ilaç krizi yapılan zamla da çözülmedi not özellikle Kanser hastaları ilaçlara erişimde büyük bir sorun yaşıyor. Ancak bunun yanında sahte İlaçlar da insan hayatını tehlikeye atıyor. Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Müfettişliği, Özellikle kanser hastalarının tedavisinde kullanılan bir ilacın sahte olduğuna dair rapor hazırladı.

Basit bir ağrı kesici çıktı

Kanser hastalarının tedavisinde kullanılan 'ICLUSIG' adlı ilacın sahte olduğu ortaya çıktı. Söz konusu İlacım basit bir ağrı kesici olduğu öğrenilirken Sağlık Bakanlığı tarafından da suç duyurusu raporu hazırlandı. Ayrıca İlaçla ilgili ortaya çıkan diğer bir detay ise 2019 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel acil durum uyarısı oldu.