Saka Kuşu film konusu nedir? Saka Kuşu film konusu ve oyuncuları

TAKİP ET

Küçük yaşta yetim kalan bir çocuğun yaşam mücadelesini konu edinen Saka Kuşu filmi, kendi çapında duygusallığı ön plana çıkarsa da zaman çizelgesi Saka Kuşu'yla verimli çalışmamaktadır. Uyarlama film severlerin merakla araştırdığı yapım birçok kişi tarafından severek izlenmektedir. Peki, Saka Kuşu film konusu nedir? İşte Saka Kuşu film konusu ve oyuncuları...

Reklam
Reklam

Sinema dünyasının kabullendiği birçok olgu bulunuyor. Bu olguların ilki neredeyse herkes tarafından hoşgörü ile karşılanan fakat en temelinde gelişemeyen ve aslında hikayeyi daha geriye götüren devam serileri oluyor. Genel tabloyu hiçbir olumlu getirisi olmadığı gibi devam filmleri ya da yeni uyarlama versiyonlar, seyircide buruk bir tat bırakma konusunda usta denilecek kadar iyi işler çıkartıyor. Seneler içinde kabul gören bir başka düşünceyse her romanın sinemaya taşınmaması gerektiği altyapı düzenini işaret ediyor. Kalın kitaplar halindeki hikayelerin aslında sinema için çok ideal gibi gözükmesi beklenirken sayfalarda içinde anlatılan oluşumlar, sinemanın büyük ekan ve kapsamsal açısı ile özgünlüklerini yitirmeye doğru ilerliyor.

Donna Tartt tarafından 2013 senesinde yazılan gençlik ile yetişkinlik sendromlarının arasında kalmış yetim bir çocuğun dramatik öyküsü de beyaz perde için oldukça sükseli bir içerik olarak görünse de yönetmen John Crowley'in 700'ü aşkın sayfadan oluşan hikayeyi ele alışı kitabı okumamış olanlar da dahil övgü ya da beğeniyi hak etmiyor. Hollywood'un Oscar yeminii benimsemiş uyuşturucu, gençlik, aile kaybı, hayatta kalma çabası mottosu aslında tam olarak vasatlığa dönüşmüşken elde olan kusursuz roman da caydırıcı noktaya ulaşıyor. Çekici, modern ve var olan potansiyeli dikkat çekse de 140 dakikalık süreçte ivmesinde artış olmadığı gibi kimi yerlerde uyku moduna geçiriyor. 
Saka Kuşu filminin konusu
Daha on üç yaşında olan Theo, annesiyle beraber gittikleri New York Sanat Merkezi'nde ki bombalı saldırıya tanık olru. Kendisi saldırıdan sağ kurtulsa da annesini kaybetmiş olmanın hazin boşluğuna düşüp küçük yaşında yıkıcı bir olayla karşı karşıya kalır. Patlama sonrasında yanına aldığı "Saka Kuşu" portresiyle zamanını geçirmeye çalışırken zengin bir New Yorklu ailenin yanına yerleştirilir. Seneler sonrasında öldü diye düşünülen kaçak babasının ortaya çıkışıyla güzel yaşamını bırakıp kimyasal yaşama sürüklenen Theo, Hollywood'un Oscar için çabaladığı uyuşturucu, kaybolan gençlik, yok olmuş aile ilişkileri, iç çatışmalar gibi belirli sarsıcı temellerin içinde bulur kendini. Seneler öncesinde antika satan Hobie adlı kişiyle olan ilişkisini de kaldığı yerden sürdürür. Theo'nun kaderinin bir numaralı belirleyicisi ise Saka Kuşu olacaktır.
Güncel IMDB puanı. 5,4
Saka Kuşu oyuncuları
- Oakes Fegley – Küçük Theo Decker
- Ansel Elgort – Büyük Theo Decker
- Nicole Kidman – Mrs. Barbour
- Jeffrey Wright – Hobie
- Luke Wilson – Larry
- Sarah Paulson – Xandra
- Aimee Laurence – Küçük Pippa
- Ashleigh Cummings – Büyük Pippa
- Finn Wolfhard – Küçük Boris
- Aneurin Barnard – Büyük Boris
- Willa Fitzgerald – Kitsey Barbour
- Hailey Wist – Theo’nun annesi
Saka Kuşu film fragmanını izlemek için tıklayın

saka kuşu filmi oyuncuları saka kuşu filmi konusu saka kuşu film fragmanı