Sakarya'da bulunan bu çiçeği koparmanın cezası 80 bin tl

TAKİP ET

Sakarya'nın Kocaeli ilçesinde sahilde kendiliğinden çıkarak yetişen ve nesli tükenmek üzere olan kum zambağının kopartılmasının cezası oldukça ağır. Bir çiçeği koparmanın cezası 80 Bin TL

Reklam
Reklam

Yaz aylarında kendiliğinden yetişen ve nesli son yıllarda tükenmekte olan Sakarya’nın kuzeyindeki Kocaali sahilinde bulunan ve sahile adeta renk katan kum zambakları görüntüsü ve kokusuyla ilgi çekiyor. Sakarya ili kum zambağının ana vatanı olarak nitelendiriliyor. ilçede çiçeğin bilinçsizce koparılmasının önüne geçmek amacıyla bölge halkı tarafından farklı noktalara uyarı levhaları koyuldu. Nesli tükenmekte olan bitkiler arasında yer alan kum zambaklarını koparmanın cezası ise adeta dudak uçuklatıyor. Bölge halkı kum zambaklarını korumaya çalışıyor.

ÇİÇEĞİN KOPARTILMASININ CEZASI 80 BİN LİRA
Nesli tükenmekte olan çiçeğin kopartılmasının cezasının oldukça ağır olduğu bölgede çiçeği koparmanın cezası 80 bin lira .Bölge halkı bu nadir çiçeği korumaya çalışırken Türkiye’de kum zambağı çok zor yetiştiği ancak bazı insanların bunu bilmediği belirtildi. 



 

sakarya kum zambağı ceza