Sakın atmayın! Kalan kahve telvesini kullanmanın 5 harika yolu

TAKİP ET

Kahve telvesi, cezvenin içinde kalan artıklardır ve onlarla pek çok şey yapabilirsiniz. Kahve, özellikle sabahları bizi uyanık tutmak için en çok tükettiğimiz içeceklerden biridir. Cezvede hazırlayanlardansanız büyük ihtimalle kahve kalıntılarını dibe atacaksınız ki bu çok ciddi bir hatadır.

Reklam
Reklam

Nedeni basit: Bu içeceğin kalıntıları veya artıkları çok faydalı olacak sayısız şey için yeniden kullanılabilir. Ardından, onlara verebileceğiniz en iyi kullanımları analiz edeceğiz, böylece bundan sonra bunları uygulayabilirsiniz.

Kahve telvesi nasıl kullanılır?

Kahvemizi demledikten sonra kahve makinemizde biriken artıkların bu kadar çok şey için kullanılabileceğine inanmak zor. Makalenin bu bölümünde, bunları kullanmanın en iyi yollarını size anlatacağız:

Muhteşem bir hava spreyi

Kahve artıkları mutfağımızdaki, banyomuzdaki, çöp kutusunun yanındaki kötü kokuları emmek ve etkisiz hale getirmek için idealdir... Daha fazla kokunun yoğunlaştığı noktanın yakınına pislik dolu bir kap yerleştirmeniz yeterlidir. Harika bir oda spreyidir ve hepsinden önemlisi çok ekonomiktir.

Aynı zamanda, bazen ortaya çıkan hoş olmayan kanalizasyon kokusuyla mücadele etmemize de yardımcı olacaktır. Sadece yaklaşık yarım fincan kahve kalıntısı dökmeniz ve ardından bir litreden biraz daha fazla suyu süzmeniz yeterlidir. Koku en az bir hafta boyunca kaybolacaktır. Son olarak, sarımsak doğradıysanız veya mandalina yediyseniz ve elleriniz yemek kokuyorsa, biraz kahve telvesi ile ovun.

İdeal bir pire ve karınca kovucu

Bir köpeğiniz varsa, bulabileceğiniz en iyi pire kovuculardan biri olduğu için, banyo yaptıktan sonra paltosuna kahve telvesi uygulayın. Herhangi bir toksik kimyasal içermeyen tamamen doğal bir tedavidir ve bu sinir bozucu parazitleri kovmada da çok etkilidir.

Ayrıca kahve telvesini normalde karıncaların geçtiği yerlere koyarsanız onları evinizden uzak tutmuş olursunuz. Eğer evde bu böceklerin varlığından rahatsız oluyorsanız bu yöntemi uygulamanızı öneririz.

Çok iyi bir peeling

Selülit problemleriniz varsa, kahve kalıntılarını önlemek veya gidermek için olmasa da, portakal kabuğu dokusunun gözle daha az fark edilmesini sağlamak için kendinize yardımcı olabilirsiniz.

İşlem şu şekildedir: Küçük bir kapta bir yemek kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı şeker ve birkaç kahve telvesini karıştırın. İyice karıştırın ve duş alırken etkilenen bölgeye uygulayın. Bununla selülitli bölgenin dolaşımını harekete geçirecek, böylece görünen alanı kapatacaksınız.

Bitkiler için mükemmel bir gübre

Kahve artıkları da bitkiler için gübre olarak kullanılabilir. Ayda bir kez bitkilerinizi yetiştireceğiniz toprağa su ile karıştırılmış birkaç kahve telvesi eklemeniz yeterli olacaktır.

Ayrıca kahve telvesinin, büyümeleri ve sağlıklı kalmaları için ihtiyaç duydukları iki besin maddesi olan azot ve fosforu yüksek düzeyde içerdikleri için bitkilerin gelişimi için çok iyi olduğunu bilmelisiniz. Gübrelere daha fazla para harcamak yok: Cezvede kalanları kullanın!

Harika bir mutfak eşyası temizleyicisi

Kahve telvesi biraz aşındırıcıdır ve bu nedenle özellikle kızartma tavalarına, tencerelere, tepsilere vb. yapışan kiri çıkarmak için kullanışlıdır. Basitçe söylemek gerekirse, bunlar bir temizlik maddesi olarak kullanılabilir. Bir ovma pedi ve kahve telvesi ile mutfak gereçlerinizi temiz ve parlak bırakmak için ihtiyacınız olan her şeye sahip olacaksınız.

Daha önce de açıkladığımız gibi, bunlar kahve atıklarına verebileceğiniz en iyi kullanımlardır. Şu andan itibaren, onları atmayın. Bunlardan yararlanmak ve bizim yararımıza kullanmak çok daha iyidir.