'Şakkadanak' lakabıyla tanınan Necmettin Batırel'den ekonomiye ilişkin ilginç kehanetler

TAKİP ET

Geçtiğimiz aylarda yaptığı 10 milyar dolar satar şakkadanak doları düşünürüm sözleri ile sosyal medyanın gündemine oturan ekonomik Necmettin Batırel ekonomiye ilişkin yeni kehanetlerde bulundu. Necmettin Batırel, Türk lirasının bir yıl içinde yeniden gerçek değerine kavuşacağını belirterek Enflasyonun da tamamen ortadan kalkacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Son dönemlerde şakkadanak lakabı ile tanınan Ekonomist Necmettin Batırel ekonomiye ilişkin yaptığı tahminlerle sosyal medyanın gündemine oturdu. Türkiye'de ham madde, makine teçhizatları, Ara mallar gibi her birçok kaleme döviz üzerinden ödeme yapıldığını belirten Batırel, Üretim maliyetlerinin yüksek olduğunu bu nedenle de fiyatların arttığını söyledi. Bu durumun enflasyona sebep olduğunu belirten Batırel Türkiye'nin bu cendereden nasıl çıkacağını da açıkladı.
 

Suudi prens dönüm noktası

Şakkadanak lakabı ile bilinen Necmettin Batırel yaptığı açıklamada artık Türkiye'nin kazançlarınız Türkiye ve İran'a vermeyeceğini belirterek Kendi göbeğini kendinin kesmesi gerektiğini dile getirdi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman'ın Türkiye'ye geleceğini hatırlatan Batur 50, En az 10 milyar dolarlık SWAP Antlaşması'nın imzalanacağını iddia ettiği.
 

Enflasyon bir yıl içinde ortadan kalkacak

Batırel, aynı zamanda Türkiye'nin petrol ve doğal gaz çeşitleri ile tamamen Çağ atlayacağını da elini sürdü. Bir yıl içinde cari açık ve Enflasyonun tarihe gömüleceğini öne süren Şakkadanak Necmettin, döviz baskısının ortadan kalkacağını ve Türk lirasının da gerçek değerine kavuşacağını öne sürdü. 2023 yılında Türkiye’nin yeniden doğacağını belirten Necmettin Batırel, “Düşmanlar kahrolacak, dostlar sevinecek..." ifadelerini kullandı.