Saldırı düzenlenen Zaporijya nükleer santralinde kontrol Rusya'ya geçti!

TAKİP ET

Rusya ile Ukrayna savaşı sırasında tarihte görülmemiş bir saldırı meydana geldi. Rus güçleri Zaporijya nükleer santralini vurdu ve santral yangın tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Avrupa'nın en büyük santrali olan Zaporijya nükleer santralinin patlaması halinde büyük bir felaket yaşanacağı söylenildi.

Reklam
Reklam

Rusya-Ukrayna savaşının 9. gününde Rus güçleri Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santraline saldırmaya başladı. Santral yangın tehlikesiyle karşı karşıya kalırken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus askerinin santrale karşı olan saldırılarını durdurması gerektiğini belirterek bir patlama olması durumunda bunun Çernobil'den 10 kat daha etkili bir etkiye neden olacağı söylenildi.



Avrupa’nın en büyük santrali olarak bilinen Zaporijya nükleer santralinin Türkiye'ye 677 kilometre uzaklıkta olduğu öğrenilirken santralin bazı yerlerinde çıkan yangınların söndürüldüğü bildirildi. Çıkan çatışmaların hemen ardından ise Zaporjiya Nükleer Santrali'nin Rus güçlerinin kontrolüne geçtiği aktarıldı.



RUS GÜÇLERİNİN KUŞATMASI DEVAM EDİYOR!

Öte yandan Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgal girişimlerinde ülkenin 3 farklı kanadından merkeze doğru ilerlediği bildirildi. Kiev, Harkov, Odessa, Herson, Zaporijya ve Çernihiv kentlerinde rus güçleri ile Ukrayna güçleri arasında sıcak çatışmalar yaşanırken Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, son 9 günün bilançosunu açıkladı.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Rus güçlerinin son 9 gündeki kayıplarına ilişkin verilen bilgilerde Rus ordusundan 9 bin 166 askerin hayatını kaybettiği Ukrayna ordusunun Rusya'ya ait 33 uçak, 37 helikopter ile birlikte 251 tane tankı, 939 tane zırhlı aracı imha ettikleri belirtildi.

Rus güçlerine ait 50 roketatar sisteminin, 404 adet aracın, 60 yakıt aracının ve 18 hava savunma sisteminin de Ukrayna güçleri tarafından imha edildiğinin bildirildiği açıklamada bu rakamlara şuan için devam eden çatışmalardaki son bilgilerin dahil edilmediği kaydedildi.

rusya ukrayna savaşı Zaporijya nükleer santrali rusya kontrolü nükleer santral patlaması