Samsun'a gelecekler dikkat! 2 doz aşı yada 14 gün karantina

TAKİP ET

Yurt dışından Samsun'a gelecek olan kişilerden iki doz aşı ya da 14 günlük karantina süresine uyma zorunluğu getirildi. Uçak, gemi mürettebatı gemi adamı ile Tır şoförleri PCR ve karantina uygulamasından muaf tutuldu.

Reklam
Reklam

Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar gereği Samsun’a yurt dışından bazı ülkelerden gelecek kişilere PCR test sonucunun ibrazı, en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğinin belgelenmesi ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyemeyenlerin ise ikametgâhlarında veya beyan edecekleri adreslerde karantinaya alınmalarına karar verildi. Artan pandemi vakaları sebebiyle alınan karardan dış ticaretin olumsuz etkilenmemesi adına ise uçak ve gemi mürettebatı, gemi adamı ile TIR şoförleri PCR ve karantina uygulamasından muaf tutulmasına hükmedildi.

YENİ TEDBİRLER 15 KASIMDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK
Pandemi sürecinde normal hayata geçiş sürecinde artan vakalar sesbiyle ve ölen kişi sayısında azalışın olmaması koronavirüse karşı alınacak önlemlerle ilgili gündemi görüşmek üzere Samsun Vali Vekili Şevket Cinbir başkanlığında toplanılan Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan yeni tedbirlerin 15 Kasım 2021 Pazartesi gününden itibaren geçerli olmasına karar verildi. Alınan kararlar sonrasında yapılan açıklamada "Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen kişilerden ülkemize girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test sonucunun ibrazı gerekmektedir.

ŞEHRE GİRMEK İÇİN PCR TESTİ ZORUNLU
Öte yandan ebeveynleri ile birlikte yolculuk yapan ve ülkeye giren 12 yaşından büyük ve 18 yaşından küçük olup tam aşılı olduğunu belgeleyemeyen gençlerin ise 72 saat öncesinde alacakları negatif PCR test sonucu ile uçuşa kabul edilmelerine, bu kişiler için ikametlerinde tekrar PCR testi uygulanmasına, PCR test sonucu negatif çıkanlar karantina uygulamasından muaf tutulmalarına, yabancı ülkelerle ikili düzeydeki özel düzenleme hükümlerinin saklı olmasına karar verilmiştir" denildi.

 

samsun pandemi pcr zorunluluk aşı