Samsun'da Türk firması dakikada 950 mermi atabilen silah geliştirdi

TAKİP ET

Samsun'da bir Türk firması yerli ve milli imkanlarla dakikada tam 950 mermi atabilen bir silah geliştirdi. Türk savunma sanayi firması tarafından geliştirilen silahın yakında seri üretime geçmesi planlananımken kara taşıtlarında kullanılabilmesinin yanında Deniz ve Hava taşıtlarında da kullanılabilecek olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Uçaksavarda dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla Türk savunma sanayi firması tarafından Samsun'da dakikada 950 mermi atabilen bir silah geliştirildi. Silaha Canik M2F ismi verilirken Yakın zamanda seri üretime geçeceği öğrenildi. Alınan bilgiye göre yeni geliştirilen yerli ve milli silah dakikada 950 mermi atmanın yanında havadaki tehditleri Hedef alıyor ve kesintisiz ateş gücü sağlıyor.

TÜM TESTLERİ TAMAMLANDI

Yerli ve milli imkanlarla üretilen uçaksavar silahı olma özelliği taşıyan silahla ilgili olarak SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, "45,38 12,7 silahların normalde atım hızı 550 atım/dakika. Ama bu atım hızı hava araçları için yeterli değildi, bunun 900'ün üzerine çıkması lazımdı. Biz de 950 atım hızına çıkabilen bir model geliştirdik" açıklamasını yaptı.