Samsung kullanıcılarını korkutan iddia!

TAKİP ET

Samsung'un ürettiği akıllı telefonlarda birçok popüler uygulamanın performansını düşürdüğü yönünde yazılımlara sahip olduğu iddiası ortaya atıldı. Bu iddia ise Samsung akıllı telefon kullanıcılarını biraz korkuttu.

Reklam
Reklam

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Samsung hakkında korkutucu boyutta bir iddia ortaya atıldı. İddiada ise telefonun üretimi sırasında içerisine yüklenen bir yazılımın 10 bin uygulamanın performansını düşürdüğü söylendi.



Söz konusu iddiaların temelinde ise Game Optimizing Service (GOS) isimli bir Samsung yazılımının yer aldığı paylaşılırken "Android Authority" sitesinde yer alan haberde ise bu yazılımın yaklaşık olarak 10 bin uygulamada performans sınırlaması meydana getirdiği belirtildi.



Yayınlanan haberde bu uygulamaların arasında Instagram, Netflix, TikTok gibi dünyanın en çok kullanıcısına sahip popüler uygulamaların olduğu söylendi. Samsung'un kendi uygulamalarının da bir takım performanslarını düşüren yazılımın 3DMark ve GeekBench gibi performans ölçüm sistemine dayalı benchmark isimli uygulamalarının adı geçen bu uygulamalar arasında olmadığı da bildirildi.



Samsung şirketinin GOS sorununu araştırdığı yine gelen iddialar arasında yer alırken şirket yetkililerinin henüz konuyla ilgili detaylı ve resmi bir açıklama yapmasının beklenildiği de ifade edildi.

 

samsung akıllı telefon casus yazılım korkutan iddia