Samsung Temmuz 2022 güncellemesi şimdi bu Galaxy cihazları için yayınlanıyor

TAKİP ET

Son yıllarda Samsung, uygun fiyatlı telefonlardan lüks katlanabilir telefonlara kadar geniş Android cihaz serisini en son güvenlik güncellemesine zamanında güncellemesiyle tanındı. İşte Samsung'un Temmuz 2022 güvenlik düzeltme ekiyle güncellediği her telefon ve tablet.

Reklam
Reklam

Çoğu güvenlik güncellemesi, hem genel olarak Android için hem de bazı Samsung telefonlarına özgü birkaç düzine güvenlik düzeltmesiyle birlikte gelir. Temmuz güncellemesi farklı değil, 1 Temmuz 2022 ve 5 Haziran 2022 Android Güvenlik Bültenleri için 3 "Kritik" düzeltme ve 20 "Yüksek" önem düzeyine sahip düzeltme ekleri getiriyor.

Genel Android güvenlik düzeltmelerinin ötesinde, Samsung'un Temmuz güncellemesi, 7'si "Yüksek" önem derecesi ve 20'si "Orta" önem derecesi dahil olmak üzere Galaxy cihazlarına özgü 41 sorunu yamaktadır. Böyle bir güvenlik açığı, AppLock’un parola korumasını atlamayı mümkün kıldı.

SAMSUNG TEMMUZ 2022 GÜVENLİK GÜNCELLEMESİ OLAN CİHAZLAR

Samsung normalde en son güvenlik güncellemesini yeni ay başlamadan önce yayınlasa da, bu en yeni yama 1 Temmuz'a kadar yayınlanmadı. Bu nedenle, işler bu ay biraz daha yavaş görünebilir, ancak listeyi sürekli olarak güncel tutacağız.

Bu liste, güncellemenin ilk kez nerede kullanıma sunulduğuna ve Amerika Birleşik Devletleri'nde de mevcut olup olmadığına dair bir not içerecektir. Her zamanki gibi, en son eklenenler kalın olarak işaretlenecektir.

Galaxy S serisi

samsung galaxy s22 artı

Galaxy S serisinin popülerliği ve müşteri yatırımının seviyesi göz önüne alındığında, Samsung'un yeni bir güvenlik güncellemesi yayınlama zamanı geldiğinde genellikle amiral gemisi serisine öncelik vermesi şaşırtıcı değil. Her ay, Exynos ve Snapdragon varyantları göz önüne alındığında ekstra işler olsa da, yıllar öncesine dayanan Galaxy S telefonları en son güvenlik iyileştirmelerini oldukça hızlı bir şekilde alacak.

Tahmin edilebileceği gibi, bu ayın güncellemesini alan ilk Galaxy S telefonları, 4 Temmuz'daki en yenileri olan Galaxy S22 serisiydi. Galaxy S21 serisi kısa bir süre geride kaldı ve aynı gün güncellendi.

Çıkış sırasına uygun bir şekilde devam eden Samsung, 7 Temmuz'da 5G varyantı da dahil olmak üzere Galaxy S20 FE'yi güncelledi. Bu model, orijinal Galaxy S20'nin (ve S20+ ve Ultra çeşitlerinin) en son yamayı 11 Temmuz'da almasıyla devam etti. Başlangıçta S20 serisi ile aynı zamanlarda gelen Galaxy S10 Lite, 13 Temmuz'da yamalandı.

Galaxy S22 / S22+ / S22 Ultra — S90xBXXU2AVF5 (Avrupa ve Asya'da ilk kez piyasaya sürüldü)

ABD: Kilitli ve kilitsiz modeller için kullanılabilir

Galaxy S21 / S21+ / S21 Ultra — G99xBXXS5CVFB (İlk olarak Almanya'da yayınlandı)

Galaxy S20 FE — G780GXXS3CVF3 (İlk olarak Malezya'da yayınlandı)

Galaxy S20 FE 5G — G781BXXS4FVF3 (Avrupa'da ilk piyasaya sürüldü)

Galaxy S10 Lite — G770FXXS6GVG1 (İlk olarak İspanya'da yayınlandı)

Galaxy Z katlanabilir

"Amiral gemisi", Android telefon pazarında belirli bir anlam taşımaya başladı ve üst düzey özelliklere ve buna uygun birinci sınıf bir yapıya sahip bir cihazı ima etti. Tartışmalı olsa da, Samsung'un son birkaç yıldaki gerçek “amiral gemileri” Galaxy Z serisi katlanabilirler olmuştur. Galaxy Z Fold ve Z Flip arasında Samsung, katlanabilir Android telefonların öncüsü oldu. Bu amaçla Samsung, Galaxy Z serisini genellikle Galaxy S telefonları kadar hızlı günceller.

Galaxy Z Flip 3, 6 Temmuz'dan itibaren bu ayın güncellemesini alan ilk katlanabilir model oldu. Büyük kardeşi Galaxy Z Fold 3, kısa bir süre sonra 7 Temmuz'da güncellendi. Bir nesil geri adım atan Galaxy Z Flip 5G, 11 Temmuz'da aynı güncellemeyi gördü. Kabaca sırayla devam eden Galaxy Z Fold 2 5G, 18 Temmuz'da yamalandı.

Galaxy Z Fold 3 — F926U1UES1DVEG (İlk olarak ABD'de yayınlandı)

ABD: Kilitli olmayan modellerde mevcuttur

Galaxy Z Flip 3 — F711U1TBS2DVEG (İlk olarak ABD'de yayınlandı)

ABD: Kilitli olmayan modellerde mevcuttur

Galaxy Z Fold 2 5G — F916USQS2HVF3

Galaxy Z Flip 5G — F707BXXU6GVF7 (İlk olarak Avustralya'da yayınlandı)

Galaxy Not serisi

Samsung, Galaxy Note serisi sayesinde uzun yıllar boyunca ekran kalemi ile donatılmış Android akıllı telefonların en önemli yaratıcılarından biri oldu. Galaxy Note serisi, Note 20'den sonra sona ermiş olsa da – Galaxy S22 Ultra önemli ölçüde daha başarılı olmayı başardı – telefonlarını değiştirmemiş olanlar hala oldukça düzenli güncellemeler görüyor olmalı.

Seride Temmuz güvenlik güncellemesini alan ilk cihaz Galaxy Note 20 5G oldu. Standart Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra, güncellemelerini birkaç gün sonra ABD'de yayınladı. Halen aktif olarak güncellenen Note 10 serisi, 9 Temmuz'da Güney Amerika'da yamayı aldı. Bunu, 12 Temmuz'da orta sınıf muadili Note 10 Lite izledi.

Galaxy Note 20 / Note 20 Ultra — N98xU1UES2FVED (İlk olarak ABD'de yayınlandı)

ABD: Taşıyıcı tarafından kilitlenen cihazlarda kullanılabilir

Galaxy Note 20 5G — N981BXXS4FVG1 (İlk olarak Portekiz'de yayınlandı)

Galaxy Note 10 / 10+ / 10+ 5G — N97xFXXS8HVG1 (İlk olarak Arjantin'de yayınlandı)

ABD: Kilitli ve kilidi açılmış cihazlarda kullanılabilir

Galaxy Note 10 Lite — N770FXXS8GVF4 (İlk olarak Fransa'da yayınlandı)

Galaxy Tab serisi tabletler

Yıllar geçtikçe, akıllı telefonlar üzerindeki çalışmalarının ötesinde Samsung, en üretken Android tablet üreticilerinden biri haline geldi. Bununla birlikte, tabletler henüz akıllı telefonların yaptığı aynı düzeyde tutarlı aylık güncellemeler almıyor. Samsung'un en son piyasaya sürdüğü tabletleri bile Galaxy Tab S8 serisi, yalnızca üç ayda bir güncellemeler için planlanmıştır.

Bu ay şu ana kadar güncellenen tek Galaxy Tab cihazı, dayanıklı olacak şekilde üretilen 2019 Galaxy Tab Active Pro oldu. Halen Android 11'de olan tablet, en son güvenlik güncellemesini 9 Temmuz'da aldı.

Galaxy Tab Active Pro — T540XXS3CVF3 (İlk olarak Meksika'da yayınlandı)

Galaxy A serisi ve ekonomik telefonlar

Samsung'un ürettiği birçok üst düzey amiral gemisi ve katlanabilir telefona ek olarak, Koreli telefon devi ayrıca daha uygun fiyatlı cihazlara da sahip. Bunlar orta seviye Galaxy A serisi, alt seviye Galaxy M serisi ve Flipkart odaklı Galaxy F serisinden oluşmaktadır.