Sanal POS: Online ve Fiziksel Ödeme Çözümü

TAKİP ET

Tüm işletmeler için online ödeme süreçlerini kolaylaştıran ve 7/24 tahsilat yapmayı sağlayan sistem sanal POS uygulamalarıdır. Bu uygulamalar sayesinde şirketlerin tahsilat alternatiflerini güvenilir ve pratik bir ortamda sunması mümkün hale gelir.

Reklam
Reklam

E-ticaret mensupları için ödeme sistemlerinin detaylı ve işlevsel olarak kurgulanması önemli bir yere sahiptir. Aynı durum fiziki ödeme alanlarında farklı alternatifler yaratmak isteyen firma sahipleri için de geçerlidir. 

Tüm işletmeler için online ödeme süreçlerini kolaylaştıran ve 7/24 tahsilat yapmayı sağlayan sistem sanal POS uygulamalarıdır. Bu uygulamalar sayesinde şirketlerin tahsilat alternatiflerini güvenilir ve pratik bir ortamda sunması mümkün hale gelir. Müşterileri için cazip ödeme kanalları yaratmayı ve tahsilatta kolaylığı hedefleyen işletmelerin öncelikli tercihleri sanal POS kullanımıdır. 

Sanal POS Nedir? 

En basit tanımıyla sanal POS; kredi ve banka kartları aracılığıyla online sistemler üzerinden ödeme almayı sağlayan yazılımlardır. Bu yazılımlar sayesinde işletmeler için satış sırasında ödeme alma işlemleri birkaç dakika sürer. Aynı durum alıcılar için de geçerlidir. 

Zaman yönetimi, iş yükü, güvenilirlik ve kolay kullanım açısından tüm beklentileri karşılayabilen sanal POS uygulamaları, bankacılık faaliyetlerinde çığır açmıştır. Özellikle e-ticaret sektöründe ödeme alternatiflerini bir adım öteye taşıyan sanal POS hizmetleri, her geçen gün farklı avantajlar sunarak firmaların yaygın tercihi haline gelmiştir.

Banka hesapları arasında (alıcı-satıcı) para transferi gerçekleştirmek için, fiziki POS’lara alternatif olarak geliştirilen hizmetlerden biri sanal POS yazılımlarıdır. Cihazlar üzerinden yapılan transferin aynısını, online ortamda ve bilgi girişi ile yapabilen bu sistemlerin en temel özelliği, güvenilir para transferi sağlayarak alışveriş akışını devam ettirmektir. Hem şirketler hem de müşteriler için satın alma döngüsünün kritik hizmetlerinden biri olan sanal POS, yeni nesil tahsilat yöntemleri arasında yer alır. 

Sanal POS Nasıl Çalışır? 

Sanal POS yazılımları temel prensipte fiziki POS cihazlarıyla aynı şekilde çalışır. Satıcı ve alıcının hesapları arasında transfer gerçekleştirmek için bir köprü görevi görür. Alışveriş tutarı kadar meblağın, alıcı hesabından satıcı hesabına aktarılmasını sağlar. Bu esnada yüksek güvenlik prosedürlerine uygun biçimde kişisel bilgilerin korunmasına hizmet eder. 

3D Secure sistemi sayesinde alıcı tarafın onay kodu olmadan herhangi bir aktarım gerçekleştirmez. Tıpkı fiziki POS cihazlarında şifre girme işlemi gibi sanal POS yazılımlarında da onay kodunun girilmesi ve aktarıma izin verilmesi gerekir. 

Sanal POS Nerelerde Kullanılır? 

Online satış siteleri, dijital satış uygulamaları, sanal mağazalar ve web site satış adresleri başta olmak üzere sanal POS kullanımının gerçekleştiği pek çok ortam bulunur. Elbette e-ticaret sektöründe bu sistemlere duyulan ihtiyaç daha fazladır ve sanal POS sayesinde işlevsel yönden verimli bir zemin sağlanır.  

İşletmeler için fiziki ortam satışlarına dair sanal POS kullanımı da mümkündür. Diledikleri şekilde kurgulayabilecekleri tahsilat sistemlerine VPOS’u dahil eden işletmeler için müşteriler açısından alternatifli ödeme kanalları yaratılabilir. Böylece markalaşma sürecinin ayrılmaz bir parçası olan güvenilir ve pratik hizmet ağına sanal POS ile yepyeni bir bakış açısı katmak kolay hale gelir. 

Online veya fiziki satış ortamı fark etmeksizin, firmaların sanal POS tercihlerinde ince eleyip sık dokuması önemlidir. Herhangi bir kesinti yaşamadan, kolay kullanım özelliğiyle müşteri beklentilerine cevap veren ve güvenilir tahsilat zemini sağlayan marka iş birlikleri firmaların ilk tercihi olmalıdır. 

Ödeme aktarımı gibi kritik bir konuda, sanal POS gibi profesyonel bir sistemin kurgulanması için alan hâkimi markalarla çalışılmalıdır. Yeni nesil tahsilatın nitelikli kullanımı için hazırlanan Ozan Sanal POS ile hem firmanızın ihtiyaç duyduğu tahsilat sistemlerini hem de müşteri beklentilerinizi aynı anda karşılayabilirsiniz. Ozan Sanal POS sayesinde işletmenizde 7 gün 24 saat satış yapabilir; tahsilatlarınızı hızlı, güvenilir ve kolay bir şekilde alabilirsiniz.