Sanat dünyasını yasa boğan ölüm! Fatma Girik aramızdan ayrıldı..

TAKİP ET

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik'in ölüm haberi sanat dünyasını yasa boğdu. 79 yaşında yaşamını yitiren usta oyuncunun ölüm nedeni ile ilgili açıklamada ise Fatma Girik'in kovid-19'a bağlı gelişen çoklu organ yetmezliği olduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Yıllardır Türk Sineması'na emek veren ve sayısız filmde oynayan Fatma Girik, kovid-19'a bağlı gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Muğla'nın Bodrum ilçesine yaşayan ve rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık 6 ay önce tedavi olması için İstanbul'a getirilen Yeşilçam'ın ünlü yıldızı 79 yaşındaki Fatma Girik'in bu sabaha karşı İstanbul'da tedavi gördüğü özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde hayata gözlerini yumduğu bildirildi. 



Fatma Girik'in ölüm haberi sanat dünyasını yasa boğarken Türk sinemasında büyük emekleri olan duayen oyuncunun son fotoğrafını, yeğeni paylaşmıştı. Ahu Turanlı'nın sosyal medya hesabında yayınlanan fotoğrafında Fatma Girik'in hasta yatağında yattığı görülürken, Turanlı fotoğrafın altına 'Biz 2021'i hastanede uğurluyoruz' ifadelerini yazmıştı.



2019 yılında tıp dilinde "Hidrosefali" hastalığı olarak bilinen ve beyin bölgesinde su toplanması anlamına gelen bir rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olmuştu. Yapılan bu operasyon sonrası sağlığına kavuşan Fatma Firik, geçtiğimiz yıl Bodrum'daki evinde yeniden rahatsızlanmış ve evdeki yardımcılarının çağırdığı sağlık ekipleri tarafından ambulansla Bodrum'daki özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Göğüs hastalıkları enfeksiyonu yaşayan Fatma Girik, burada bir süre tedavi gördükten sonra fizik tedavi için İstanbul'a gelmişti.



180'DEN FAZLA FİLMDE YER ALDI

12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Fatma Girik, Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdikten sonra 1957 yılında "Leke" isimli filmde ilk başrolünü oynadı. Burada çok fazla adından bahsettiremeyen Fatma Girik daha sonra Memduh Ün'ün yönetmenliği yaptığı 1960 yapımı Ölüm Peşimizde de yer aldı. Memduh Ün'le tanışması Girik'in hayatındaki dönüm noktası oldu ve daha sonra 180 filmde rol alarak adını tüm Türkiye'ye duyurdu.



Bir dönem siyasete de atılan Fatma Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Parti'sine katıldı ve 1989 ile 1994 yılları arasında Şişli'de Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Hayatını birleştirdiği Memduh Ün'ün 16 Ekim 2015 tarihinde hayatını kaybetmesi sonrası Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşamaya başlayan Fatma Girik, uzunca bir süredir sağlık sorunlarıyla boğuşuyordu.

 

fatma girik fatma girik kimdir fatma girik neden öldü