Şanlıurfa'da hudut karakoluna saldırı: 1 şehit, 1 yaralı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Suriye sınırında bulunan Esentepe Hudut Karakolu'na terör örgütü PKK mensupları tarafından saldırı düzenlendi. Hava saldırısında 1 askerimiz şehit olurken bir askerimiz yaralandı.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan terör örgütü kontrolündeki Ayn El Arap bölgesinden Esentepe Hudut Karakolu'na havan saldırısı düzenlendi. hain saldırıda karakolda görev yapan sözleşmeli er şehit oldu bir askerimiz ise yaralandı.

Yaralı asker hastaneye kaldırıldı

Saldırıda yaralanan asker bölgeden alınarak Suruç Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri Topçu birlikleri ise saldırının yapıldığı bölge 7'deki terör hedeflerini çok namlulu roketatar ve obüs atışlarıyla Ateş altına aldı.

Şanlıurfa valiliğinden açıklama

Hain saldırının ardından Şanlıurfa Valiliği de sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, "Suruç'ta sınır karakolumuza hain saldırı sonucu 1 kahraman Mehmetçiğimiz şehit olmuş, 1 askerimiz de yaralanmıştır. Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır dileriz. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz" denildi.