Şanlıurfa'da sünger atölyesi alev alev yandı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da bulunan bir sünger atölyesi alev alev yanarken itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışması sonrası yangın kontrol altına alınabildi.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa  Evren Sanayi Mobilyacılar Sitesi'nde gerçekleşen olayda edinilen bilgilere göre bölgede bulunan bir sünger atölyesinde elektrik kontağından çıktığı öne sürülen yangın, kısa sürede büyüyerek, tüm atölyeyi sardı.
Alev alev yanan fabrikada işçilerin yangını ihbar etmesiyle bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis bölgede güvenlik önlemi alırken, çok sayıda  itfaiye ekibi  yangına müdahale etti. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından çıkan yangın kontrol altına alındı.

Kontrol altına alınan yangın söndürüldükten sonra yangın soğutma çalışmaları devam ederken, atölye sahibi Ahmet Taşkın, gözyaşları arasında Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (DEDAŞ) olayda ihmalinin olduğunu savunurken, sürekli elektriğin gidip gelmesinden dolayı makinelerinin tamamen yandığını ve yangının da  bu şekilde başladığını öne sürdü.
Çıkan yangın hakkında konuşan Atölye sahibi Ahmet Taşkın, "Benim işyerimin yanma sebebi, elektrik voltajı bir yükseliyor, bir düşüyor olmasıdır. Benim kompresörüm yandı. Elektrik yüksek geldi makinayı yaktı. Ardından bir anda alev çıktı. Benim evim yandı. Burada elektrik 15 gündür gidip, geliyor. Şikayet ediyoruz. Yüksek ve düşük voltaj var diye şikayet ediyoruz. İçeride 3 tane makinem, konteynerim, 3 milyonluk malım yandı. Biz esnaf arkadaşlarla defalarca DEDAŞ'ı bilgilendirdik” dedi.

Atölye sahibi Ahmet Taşkın'ın komşusu Halil Alsaç ise “Bu dükkanı yanan bizim yan komşumuz. Yaklaşık 15 gündür elektrikler kötü durumda. DEDAŞ'ı aradık bilgilendirdik. En son DEDAŞ çalışanı arkadaşlar elektriği verdiler. Bizde yan komşusu olarak makineleri çalıştırdık. O anda bizim personel telefon görüşmesi için dışarı çıktığında yangınla karşılaşıyor. DEDAŞ'ın elektriği vermesiyle yangın gerçekleşti. Bu arkadaşın bütün malı, mülkü yandı gitti. Bugün onun yandı, yarın bizimki yanar. DEDAŞ'tan rica ediyoruz. Artık yalvarıyoruz, gelsinler ne gerekiyorsa yapsınlar. Bizim cebimizden ne çıkacak varsa bizde verelim ama bu elektrik sorunumuz düzelsin. Şimdi bu adama yazık günah değil mi yaklaşık 4 milyonluk malı gitti” diye konuştu.

 

Şanlıurfa Yangın