Şanlıurfa sınırında büyük patlama: 3 asker şehit oldu 1 asker yaralı!

TAKİP ET

Şanlıurfa Akçakale'nin Suriye sınırında bir patlama meydana geldi. Askeri aracın sınır boyunda geçişi sırasında meydana gelen patlamada 3 asker şehit oldu 1 asker de yaralandı.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin hemen karşısındaki Barış Pınarı Bölgesi Gültepe Hudut Karakolu'na ait bir askeri aracın sınır boyunda geçişi sırasında bir patlama yaşandı. Patlamanın hemen ardından ise bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.


Suriye sınırında yaşanan patlama sonrası bölgeye giden ekipler genişliği 2 metre olan ve 3 metresi beton ve 1 metresi de tel örgü olan 4 metre yüksekliğindeki sınır duvarının yıkıldığını görürken aracın içinde bulunan 3 askerin şehit düştüğünü belirlediler. Güvenlik güçleri, patlamayı gerçekleştiren teröristleri yakalamak için geniş çapta bir çalışma başlatırken, hem enkaz altında kalarak yaralan asker hem de şehit düşen askerler Türkiye'den gelen sağlık ekipleri tarafından Akçakale Devlet Hastanesine getirildi.


Meydana gelen patlamanın Akçakale ilçesinde de hissedildiği bildirilirken Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin 'in olayın yaşandığı bölgeye gittiği öğrenildi.

 

şanlıurfa akçakale suriye sınırı patlama 3 asker şehit