Sarallar operasyonu genişliyor! Erdal Acar mahkeme kurmuş, yargılamış, ünlüleri haraca bağlamış

TAKİP ET

Sarallar çetesine yönelik düzenlenen operasyonda dün Necati Şaşmaz, Erkan Petekkaya, Aylin Coşkun, Sinan Engin'in ifadeye çağrıldığı ortaya çıkmıştı. Ünlü isimlerin ifade için çağrılmasının arkasında yatan gerçek ise herkesi şaşkına çevirdi. İddiaya göre çete liderleri arasında bulunan tanınmış iş adamı Erdal Acar, kendine göre mahkeme kurup ünlü isimleri haraca bağlamış.

Reklam
Reklam

Sarallar çetesi olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik operasyonda Necati Şaşmaz, Erkan Petekkaya, Aylin Coşkun, Sinan Engin’in ifadeye çağrıldığı ortaya çıkmıştı. İş adamı Erdal Acar'ın da gözaltına alındığı operasyona ilişkin yeni bilgiler geldi. İddiaya göre Sarallar çetesinin liderlerinden biri olan iş adamı Erdal Acar, ünlü isimler ve iş insanları arasındaki alacak verecek meselelerini kendine göre kurduğu mahkemede çözmüş ve bunun karşılığında da ünlü isimleri haraca bağlamış.
 

119 kişi gözaltına alındı

Savcılık talimatı ile ''Sarallar'' çetesine yönelik 13 ilde düzenlenen operasyonda 119 kişinin gözaltına alındığı açıklanmıştı. Polis ekiplerince gözaltına alınanlar arasında kamuoyunun da yakından tanıdığı iş insanı Erdal Acar da bulunuyor. Erdal Acar’ın Sarallar çetesi liderlerinden biri olduğu iddia ediliyor.
Kamuoyunda ''Sarallar'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik 13 ilde düzenlenen operasyonda 119 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında çete elebaşlarından biri olduğu öne sürülen iş insanı Erdal Acar da bulunuyor.
 

Kendine göre mahkeme kurmuş

İddiaya göre iş insanı Erdal Acar, alacak verecek meselesi bulunan iş insanları ya da ünlü isimler için kendine göre bir mahkeme kurarak anlaşmazlık yaşayan kişileri komisyon karşılığında uzlaştırıyor. Uzlaşmaya ikna olmayanlar ise Sarallar suç örgütü tarafından tehdit ediliyor. Savcılık, dosyada yer alan bu iddiaları da araştırmaya başladı.
 

Ünlü isimler ifadeye çağrıldı

Alacak verecek sorunu yaşayan kişilerin Sarallar Çetesi liderlerinden olduğu öne sürülen Erdal Acar tarafından tehdit edildiği de iddialar arasında yer alıyor. Dün bu iddialara ilişkin Necati Şaşmaz, Erkan Petekkaya, Aylin Coşkun, Sinan Engin gibi isimlerin ifadeye çağrıldığı ortaya çıkmıştı.

İddiaya göre Kurtlar Vadisi dizisi ile ünlenen Necati Şaşmaz da uzlaşma masasına eski eşiyle boşanma aşamasında yaşadığı mal paylaşımı sebebiyle çağrıldı. Ünlü isimlerin mağdur sıfatı ile bilgisine başvurulacağı öğrenildi.