Satranç (Schachnovelle) filmi fragmanı, konusu ve oyuncuları

TAKİP ET

Ünlü yazar Stefan Zweig'ın aynı isimli kitabından beyaz perdeye uyarlanan Satranç (Schachnovelle) filmi bir çok izleyenin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bir çok film sever internet üzerinden Satranç (Schachnovelle) filmi fragmanı, konusu ve oyuncularını araştırıyor. İşte tüm detaylarıyla Satranç (Schachnovelle) filmi...

Reklam
Reklam

Dünyanın en ünlü roman yazarlarından birisi olan Stefan Zweig’ın aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanmış olan Satranç (Schachnovelle) son zamanlarda film severlerin gündemine aldığı yapımlardan birisi olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Satranç (Schachnovelle) filminin nasıl bir senaryoya sahip olduğu ve hangi isimlerin oyuncu kadrosunu oluşturduğunu merak eden kişiler arama motorları üzerinden ‘’Satranç (Schachnovelle) filmi fragmanı, konusu ve oyuncuları’’ terimlerinin sonuçlarını araştırıyor. 
Satranç (Schachnovelle) Filmi Konusu Nedir?
Viyana’da yaşayan Avukat Barok ve eşi Anna bulunduğu toplumu Nazi Almanlarına karşı örgütlemekte ve motive etmektedir. Savaşmaya karşı olan Barok ve Anna çifti Nazilerin işgalci tavırları karşısında fikrini değiştirecektir. Devletinin önemli bilgilerini kafasına yerleştirerek belgede yer alanlarını yakarak imha eden Barok, Naziler tarafından yakalanarak Gestepo adındaki bir örgütün lideri Böhm’ün Hotel Metropol’de yer alan karargahına götürülecektir. Böhm’e sahip olduğu bilgileri vermeyi reddeden Barok yıllar boyunca bir hücreye kapatılacaktır. Umutsuz bir durumda bulunan Barok’u ilk kez gördüğü satranç kitabı kurtaracaktır. 
Satranç (Schachnovelle) Filmi Oyuncuları Nelerdir?
Yaklaşık 110 dakikalık bir süreye sahip olan Satranç (Schachnovelle) filmi kısa zamanına rağmen 2. Dünya Savaşı’nın insanlar üzerindeki etkilerini, savaş sonrasında yaşanan siyasi ilişkileri ve satranç oyununa benzer olan senaryosuyla farkını hissettiren bir yapım olmayı başarmıştır. IMDb’de 7,3 puan alan Satranç (Schachnovelle) filminin oyuncu kadrosunu oluşturan isimler ve hayat verdikleri karakterler ise şu şekilde:
Oliver Masucci – Dr. Josef Bartok
Birgit Minichmayr – Anna Bartok
Albrecht Schuch – Franz-Josef Böhm
Rafael Stachowiak – Harry
Rolf Lassgård – Owen McConnor
Andreas Lust – Johann Prantl
Samuel Finzi – Alfred Koller
Joel Basman – Barkeeper Willem
Moritz von Treuenfels – Schutzmann Erich
Carl Achleitner – Herr Faber
Clemens Berndorff – Swoboda
Eric Bouwer – Dr. Wouters
Lukas Miko – Gustav Sailer

Satranç (Schachnovelle) film Stefan Zweig