Savaş mı, zafer mi ilan edilecek? Tüm dünya yarını bekliyor! Putin açıklayacak!

TAKİP ET

Tüm dünya yarın Rusya'dan yapılacak açıklamayı bekliyor. 9 Mayıs Zafer Günü olması sebebiyle gövde gösterisine hazırlanan Rusya'da yarın yapılacak açıklamanın neyle ilgili olacağı sır gibi saklanıyor. Bazı analistler Rus Devlet Başkanı Putin'in zafer ilan edeceği ya da savaşı bitireceği yönünde söylemlerde bulunuyor. Fakat bu senaryolar dışındaki diğer seçenekler insanlar tarafından kaygıyla bekleniyor. Putin'in seferberlik ilan ederek, topyekun bir savaş başlatabileceği de söylentiler arasında.

Reklam
Reklam

Rusya’nın 9 Mayıs Zafer Günü törenine tüm dünya kilitlendi. İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerin mağlup edilmesi anısına yapılan törende Putin’in söyleyecekleri merakla bekleniyor.
Putin zafer ilan edecek mi?
Bazı analistler Rusya’nın Ukrayna savaşında hüsrana uğradığı yönünde görüşe sahip. Bekledikleri şekilde kolay ve kısa bir zafer elde edilemedi. Ukraynalıların güçlü direnişleriyle karşılaştılar. Bu durumlarda Putin’in iki seçeneği olduğu belirtiliyor. 9 Mayıs Zafer Günü’nde başkent Moskova’dan yapacağı konuşmada zafer ilan edecek.
Bir süredir Kiev’den çekilip Donbas’a odaklanan ve Mariupol’de kontrol sağlayan Rus ordusunun başarılı olduğunu duyurarak savaşı bitirecek.
Nükleer silah kullanın
Putin’in önündeki ikinci seçenek ise tüm Ukrayna’ya savaşı yaymak. Özellikle bu konuda kamuoyunun başkası çok fazla.
Savaşın bitmesine yönelik eylemler hızlı gözaltılarla kesilirken, Rus televizyon kanallarında Ukrayna egemenliğini yok sayan yayınlar yapıldığı dikkat çekiyor. “Nükleer silahları kullanın” çağrıları da büyük bir kesimden geliyor.

Rus ekonomisi zorda
Dünyada mevcut giderek büyüyen ekonomik kriz zaten zorlarken, birde Rus ekonomisine yaptırımlar olması nedeniyle Rusya zor günler geçiriyor.
Ekonomik zorlamanın üzerine, Rusya’nın Ukrayna’da başarılı olmadığı yorumları Vladimir Putin üzerinde baskı yapıyor.
Topyekün savaş seçeneği
Putin’in Ukrayna’ya topyekun savaş ilan ederek ulusal seferberlik çağrısında bulunacağı iddiası bulunuyor.
Bu iddianın kaynağı ise İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace tarafından dile getiriliyor.
Kremlin iddiaları yalanlıyor
Başkent Moskova, kısa süre içerisinde bu ifadeleri yalanladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bunun olma ihtimalinin olmadığını ‘Saçmalık’ diyerek yalanlıyor.
Daha önce yalanlanan bir şey de Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmak için hazırlandığı yönünde Batı’dan gelen iddialardı…
24 Şubat 2022 tarihinde savaşı başlatmıştı.