Savcılığa suç duyurusunda nasıl bulunulur? Savcılığa suç duyurusu nasıl yapılır? Savcılığa suç duyurusu örneği...

TAKİP ET

Hakkınızı savunmak ve rahatsız olunan bir durumda devlet yardımı almak adına savcılığa suç duyurusunda bulunulmaktadır. Fakat bu gibi durumlarda karşı karşıya kalan birçok kişi ise savcılığa nasıl suç duyurusunda bulunacağını bilmiyor. Peki, savcılığa suç duyurusunda nasıl bulunulur? Savcılığa suç duyurusu nasıl yapılır? Savcılığa suç duyurusu örneği...

Reklam
Reklam

Hakkınızı savunmak ve rahatsız olunan bir durumda devlet yardımı almak adına savcılığa suç duyurusunda bulunulmaktadır. Fakat bu gibi durumlarda karşı karşıya kalan birçok kişi ise savcılığa nasıl suç duyurusunda bulunacağını bilmiyor. Sizler için haberimizde savcılığa nasıl suç duyurusunda bulunmanız gerektiğine dair bilgileri derledik. İşte detaylar... 

Olumsuz olaylar yaşayan ve haklarının ihlal edildiğini düşünen kişiler sahip oldukları hakların savunulması ve kanunlardan destek alınması adına savcılığa suç duyurusunda bulunmaktadır. Savcılıkla beraber jandarma veya polis gibi kolluk kuvvetlerine de başvurulmalıdır. 


Savcılığa suç duyurusu neden yapılır? 

Kolluk kuvvetlerinden destek almak, hukuki açıdan haklarınızı korumak, savunmak adına savcılığa suç duyurusunda bulunulur. 

Yaşadığımız olay içerisinde bulunan kişilerin yargılanması ve hak ettikleri cezayı alması için savcılığa başvurmanız gerekmektedir. 


Savcılığa suç duyuru dilekçesi nasıl yazılmalıdır? 

Savcılıklara yapılacak olan suç duyuruları dilekçe yoluyla yapılmaktadır. Dilekçeye, olayla ilgili her ayrıntılı olarak aktarılmalıdır. Daha sonra dilekçeye, müracaatta bulunduğunuz savcının adı ve şikayetçi olduğunuz kişilerin kimlik bilgileri ve biliniyorsa adres bilgileri de yazılmalıdır. 

Dilekçelerde olaylar anlatılırken zamansal sıralamaya dikkat edilmelidir ve suçun gerçekleştiği tarih başta yer almalıdır. 

Olayla ilgili herhangi bir tanığınız ya da delilleriniz varsa bu durumlardan da dilekçede bahsedebilirsiniz. Tüm ayrıntılar belirtildikten sonra karar mercilerinden istenilen sonuç açıkça belirtilmelidir. 

Suç duyurusunda bulunan birçok kişi tarafından yapılan hata ise anlatılanların nesnel bir metin olarak aktarılmasıdır. Suç duyurularında olayların anlatımı ayrıntılı ve sade bir anlatımla kısa aktarılmalıdır. 

Savcılığa suç duyurusu dilekçesi hazırlanırken müracaat savcılığının adı en üste yazılmalıdır. 

Savcılığa suç duyuru dilekçe örneği:


 

savcılık savcılık suç duyurusu suç duyurusu suç duyurusunda bulunmak savcılığa suç duyurusu nasıl yapılır suç duyurusu dilekçesi suç duyurusu dilekçe örneği