Sayıştay raporunda ortaya çıktı! İSPARK iflasın eşiğine geldi

TAKİP ET

Sayıştay'ın yayınladığı rapora göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSPARK, iflasın eşiğinde. Rapora göre İSPARK 2021 yılında 21 milyon 724 bin TL zarar etti. Raporda Türk Ticaret Kanunu'na dikkat çekilirken İSPARK'IN iflas isteyeceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Sayıştay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirak şirketlerinin 2021 yılı mali denetimi sonrasında rapor hazırladı. Rapora göre İBB'ye bağlı İSPARK, geçtiğimiz yıl 21 milyon 724 bin lira zarar etti. Ayrıca raporda sermaye ve yedek akçeler toplamının tamamının karşılıksız kaldığı da vurgulandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise savunma olarak sokağa çıkma yasağı adları ve fenden önlemleri neticesinde 2021 ve 2021 yıllarında toplam 135.5 milyon gelir kaybı yaşanması mı gösterdi.

İflas istemesi bekleniyor

Sayıştay raporunda İSPARK'taki erimenin 2019 yılında başladığı ifade edilirken Türk Ticaret Kanunu'na dikkat çekildi. Raporda Şu ifadeler kullanıldı; "Sermayedeki eriyişin pandemi ilanı öncesi dönemde 2019 yılı sonu itibariyle gerçekleşen -34.559.727,43 TL dönem zararı ile başladığı görülmektedir. Dolayısıyla Kovid-19 salgınının şirket faaliyetleri üzerinde olumsuz etkisinin olduğunu söylemek mümkün olmakla birlikte, meydana gelen zararları doğrudan salgın tedbirlerine bağlamak da mümkün değildir."

Sayıştay tarafından açıklanan rapora göre ispark'ın iflas istemesi bekleniyor.