Seans film konusu, oyuncuları ve fragmanı

TAKİP ET

Yönetmen Simon Barrett'in yönettiği Seans filmi 1 saat 32 dakika boyunca izleyenlere adrenalin dolu anlar yaşatıyor. Korku, gerilim kategorisinde yer alan film korku ve gerilim türü severler için bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. İşte film hakkında tüm merak edilenler…

Reklam
Reklam

2021 yılında izleyicisiyle buluşan Seans Filmi izlerken heyecan dolu anlar yaşamanızı sağlayacaktır. Seans film konusu, yorumu, yönetmeni, oyuncuları, karakterleri, yayınlanma tarihi, IMDb puanı, fragmanı gibi sorular merak edilirken sizler için tüm bilgileri yazımızda derledik. Birkaç dakikanızı ayırarak tüm bu sorulara yanıt bulabilirsiniz. Gelin hep beraber göz atalım…

Seans Film Konusu ve Yorumu

Yazar/yönetmen Simon Barrett, ilk uzun metrajlı projesi olarak karşımıza çıkan film kendisinin bu girişimine karşılık biraz bayat kalmaktadır. Sinema dünyasında “hayaletler” ve “slasher” olarak adlandırılan tipik korku filmi dokunuşları ile izleyici karşısına çıkarmaktadır. Yatılı kız okulundaki perili ortama dahil olmanızı isteyen yönetmen bu yapımıyla izleyiciyi pek de etkileyememektedir. Çoğu yönetmen, genellikle slasher ve hayalet merkezli kurguları iki ayrı konu ayrı ele almaktadır. Yönetmen Barrett’in ise her iki kriteri merkezine alması, kendisi için tek sıra dışı nokta olarak görünmektedir.

Yatılı kız okulunda geçen filmde bir grup asi, hırslı, yırtıcı kız karakterler yer almaktadır. Yatılı okullarında prestij elde etmeye çalışan kızlar kendilerini bir anda ölüler dünyasının içinde bulmaktadırlar. Her kız okulunda olduğu gibi burada da kızlar arasında birbirini çekememezlik başlamaktadır. Tüm bunlardan sonra ölü ruhu çağırmak için bir girişimde bulunurlar. Filmde Seans’ın sadece kelime karşılığı değil, sinematik neticesi de bizlere kadar ulaşmış oluyor.

Seans Film Konusu

Bayat bir senaryoya imza atan Seans slasher kavramının alevlenmesinde hız kazansa da kazanım açısından yeterli gözükmemektedir. Fairfield Akademisi’nde geçen film yatılı kız okulunda, birbirinden tamamen farklı karakterlere sahip 6 kız öğrenci arasında geçmektedir. Kısa süre önce ölü bedenine ulaşılan bir bireyin ruhunu geri çağırmak isteyen kızların asıl hedefleri, okula yeni başlayan kızı korkutmaktır. Okula yeni adapte olmaya çalışan hırçın kız (Camille) korkutmak isteselerde seansın başlamasıyla işler sarpa sarmaya başlar. Her gece, yeni bir ölümle karşı karşıya kalan kızlar bu durumdan nasıl kurtulacaklar.

IMDb puanı: 5,3/ 10 

 

Seance Film Oyuncu Kadrosu ve Diğer Karakterler

Suki Waterhouse – Camille Meadows

Madisen Beaty – Bethany

Inanna Sarkis – Alice

Ella-Rae Smith – Helina

Stephanie Sy – Yvonne

Djouliet Amara – Rosalind

Jade Michael – Lenora

Seamus Patterson – Trevor Landry

Megan Best – Kerrie

seans film konusu seans film yorumu seans film oyuncuları seans film fragmanı