Seçim anketinde dengeler değişti! Ekrem İmamoğlu ve Ümit Özdağ'ın partisinin oranları ne oldu?

TAKİP ET

Yapılan son seçim anketinde sonuçlar dikkat çekici! Son dakika bilgisine göre yeni kurulan bazı partiler anket sonuçlarında barajı dahi geçemedi. İçişleri Süleyman Soylu ile göçmenler konusundaki çıkışı ardından sorun yaşayan ve ardından bakanlığa giden Ümit Özdağ'ın partisinin oy oranı durumu nedir? Son dakika gelişmeleri haberimizde…

Reklam
Reklam

2023 yılında yapılacak olan seçimler öncesinde siyasi dengelerde yavaş yavaş belirleniyor. Geçen hafta siyasi olarak ülke gündemi bayağı meşguldü. Ümit Özdağ’ın Süleyman Soylu ile gerilimi, İmamoğlu’nun Karadeniz gezisinin ardından yaşananlar sandığa nasıl etki etti?
Ankette Ümit Özdağ sürprizi
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından barajı geçeceklerini düşündüğünü belirtmişti. Optimar’ın yaptığı son seçim anketleri ise yüzde 0,5 oy olarak yüzde 1’in altında kaldığını gösterdi. Ancak Temel Karamollaoğlu’nun Saadet Partisi, Babacan’ın DEVA Partisi ve Zafer Partisini anket sonuçlarına göre geride bıraktı.

Birinci AK Parti, ikici CHP oldu
Optimar’ın yapmış olduğu son seçim anketinde AK Parti yüzde 36,2 ile birinciliği aldı. Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 26,6 oranı ile ikinci oldu. Genel Başkan’ının Meral Akşener olduğu İYİ Parti ise yüzde 10,6 oy oranına sahipken, HDP yüzde 10,2 ile arkasında yer aldı.
Milliyetçi Hareket Partisi, Optimar sonuçlarında yüzde 10,1 oranında oya sahip. Yapılan anketin oy oranının kararsız seçmenler dağılımında belirlediği de not olarak belirtildi.