Seçim barajının düşürülmesi önerisi meclise sunulmaya hazırlanıyor

TAKİP ET

AK Parti ve MHP milletvekillerinin bir süredir üzerinde çalıştığı, seçim barajının düşürülmesini de içeren kanun teklifi, yarın TBMM Başkanlığına sunulacak.

Reklam
Reklam

Bir süredir planlanan seçim barajının düşürülmesini de içeren kanun teklifi, yarın TBMM Başkanlığına sunulacak. Cumhur İttifakının çalışmalarını yürüttüğü kanun teklifi çalışmaları tamamlandı.  

KANUN TEKLİFİ YARIN MECLİS’TE
Hazırlanan kanun teklifi  Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız tarafından yarın Meclis Başkanlığına sunulacağı bildirildi.
AK PARTİ VE MHP’DEN AÇIKLAMA
Yapılacak bu kanun teklifi Cumhur ittifakı tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.Bazı düzenlemeleri içeren kanun teklifinde  bir partinin Meclis'te temsil edilebilmesi için alması gereken asgari oy oranını ifade eden ve yüzde 10 olan seçim barajının düşürülmesi de öngörülüyor. Öte yandan bu değişikliklerin uygulanabilmesi için 1 yıl önce yürülüğe girmesi gerekiyor.


 

meclis Kanun teklifi