Sedat Peker yakalandı mı? Sedat Peker,Türkiye'ye teslim edilecek mi?

TAKİP ET

Organize suç örgütü lideri olarak bilinen Sedat Peker, yakın zamanda yaptığı paylaşımlarla çok fazla gündeme geldi. Son günlerde paylaşımlarda bulunmayan Sedat Peker'in durumu merak ediliyor. Sedat Peker yakalandı mı? Sedat Peker, Türkiye'ye teslim edilecek mi? Bu haberimizde Sedat Peker'le ilgili detayları sizler için derledik. İşte Sedat Peker hakkında son durum...

Reklam
Reklam

Türkiye aleyhine yaptığı açıklamalarla tanınan ancak son zamanlarda hiçbir şey paylaşmayan suç örgütünün başkanı Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nde olduğu biliniyordu. Adalet Bakanlığı, Sedat Peker'in Türkiye'ye iadesi için büyük bir adım attı. Sedat Peker,Türkiye'ye teslim edilecek mi?

Sedat Peker tutuklanacak mı?

Adalet Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker'in Türkiye'ye iade edilmek üzere geçici olarak tutuklanmasını talep etti.   Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi ve İstanbul 16. Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nden tutuklama emri çıkaran İnterpol, Peker'i uluslararası olarak 194 ülkede aramak için  1 Şubat'ta kırmızı bülten çıkardı.   Bunun üzerine Adalet Bakanlığı Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Peker'in iadesini organize etti.   

Bakanlık, Birleşik Arap Emirlikleri'ne gönderilen yazıda, İstanbul ve Bursa'daki Anadolu savcılarının Sedat Peker için hazırladığı iade taleplerini hatırlattı.   Sedat Peker'in iadesi talebinde BAE'nin yapacağı işlem beyanname ile belirlenecek.

Sedat peker Sedat peker yakalandı mı?